Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Uzaktan eğitim artı karantina eşittir huni
HABERİ PAYLAŞ

Uzaktan eğitim artı karantina eşittir huni

“Okullar açıldı, açılmadı. Sen gönderiyor musun? Ben göndermeyeyim diyorum. Aman haftada iki gitsin evde çok bunaldı...” derken, hooop yeniden döndük mü uzaktan eğitime... Kimle konuşsam hunileri dizmiş sıraya. En başta da ben. Yemeği evde pişir, evde ye, okulu evde idare et, çocuğa ders yaptır, kafeye/ restorana gitme, marketi bile eve söyle. Sonra da evde huzur bekle. Çocuklarla evde delirmemenin tek yolu önce kendimize sonra onlara kaliteli zaman ayırmak. Şu evde en huzurlu zamanlar herkesin keyif aldığı etkinlikler yaptığımız zamanlar. O yüzden şimdiden günlük planımızı bu şekilde yapalım. Madem çocuklar evde, iç huzurumuz için gününün belirli zamanlarını etkinliğe ayıralım. Ha bu arada aman yanlış anlaşılmasın, evde kalınmasına karşı değilim. Aksine şu lanet hastalığa her zamankinden çok dikkat edilmesi gerektiğinin farkındayım ve alınan her kararın hatta daha fazlasının arkasındayım. Ama bu delirmeyeceğim veya delirirken eğlenmeyeceğim anlamına gelmez!

Haberin Devamı

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Sevimli Cüceler

Uzaktan eğitim artı karantina eşittir huni

Bu hafta çocuklarımızla beraber ve çocuklarımız için birbirinden sevimli cüceler yapıyoruz. Uzun sakalları, sivri şapkaları ve koca burunlarıyla her biri ayrı sevimli. Etkinliğiniz bittikten sonra ister yaptığınız cüceler isimler takıp onları konuşturun isterseniz de tepelerine birer ip geçirerek yılbaşı ağacınıza asın!

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Dekoratif Ayna Yapımı

Uzaktan eğitim artı karantina eşittir huni

Bu hafta anne etkinlikleri köşemizde çalı çırpıdan çok ama çok şık bir duvar aynası yapacağız. Yapması çok dinlendirici sonucuysa çok hoş bu etkinliği umarım sizler de keyifle yaparsınız.

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Komşudaki Tiyatro / Sonja Danowski / Ketebe Yayınları

Uzaktan eğitim artı karantina eşittir huni

Bu hafta size çocuk edebiyatının ne kadar güçlü bir silah olduğunu kanıtlayan bir kitap önereceğim. Sonja Danowski’nin yazıp çizdiği ve Ketebe Yayınları’ndan çıkan Komşudaki Tiyatro sayesinde aklı fikri arabalarda olan oğlumun ilgisini ilk defa yaratıcı bir yöne çekebildim. Kuklalarla oynayıp, onları konuşturmayı seven iki kardeşin hikayesiyle başlıyor kitap. Ama yan evlerine taşınan yeni komşuları kuklalarla değil, uçaklarla, trenlerle, arabalarla oynamayı biliyor ve seviyor. Ta ki bizim kardeşler onu kukla tiyatrosunun büyülü dünyasıyla tanıştırana dek. Sonja Danowski sadece harika bir hikaye yazmamış, onu eşsiz, gerçekçi ve rengarenk çizimlerle de yaşatmış okuyanlara. Oğlumla bu kitabı okurken her sayfadaki detayları incelemek istemesi, kuklaların tek tek isimlerini ezberlemesi ve kitap bitince onun da bir tiyatro sergileme çabası paha biçilmezdi. Hem hikayesiyle, hem mesajıyla hem de görselleriyle oğlumun da benim de ruhumuza işledi bu kitap. Sizin de kütüphanenizde olmasını şiddetle tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@bedra_ile_yuzyogasi/ Bedra ile Yüz Yogası

Uzaktan eğitim artı karantina eşittir huni

Şu karantina ve hastalık dönemi hepimize çok şey öğretti. En başta da pek çok ihtiyacımızı evde kendi kendimize gidermeyi. Çoğumuz saçını evde kendi boyuyor, ekmeğini kendi yapıyor, dikişini kendi dikiyor hale geldik. “Hepsi tamam da kendi cilt bakımımızı hatta Botoks’umuzu nasıl yapacağız” derseniz işte size harika bir çözüm: Yüz Yogası. Bedra Hanım ile tanışmadan önce Botoks’suz bir cildin bu kadar pürüzsüz olabileceğine asla inanmazdım. Yüz yogasının özellikle emziren annelere ve hamile kadınlara göre olduğunu düşünürdüm. Malum onlar bu dönemde yüzlerine bir işlem yaptıramıyorlar en iyisi yüz yogası yapsınlar da sarkamaya, kırışmaya karşı bir şeyler yapmış olsunlar derdim. Ama Bedra ile Yüz Yogası sayfasında günbegün Bedra Hanım’ın cildindeki değişime ve gelişime şahit oldum. Her gün kendinize ayıracağınız birkaç dakikayla siz de Botoks’tan hayatınız boyunca kurtulabilirsiniz. Uygulamalı anlatımların yer aldığı bu instagram sayfasını tavsiye etmenizi canı gönülden tavsiye ederim!

Haberin Devamı
https://www.instagram.com/p/CHsyTcXADws/
Sıradaki haber yükleniyor...
holder