Sadık Gültekin’le Doğru Tercih Dünyada ilginç üniversite bölümleri
HABERİ PAYLAŞ

Dünyada ilginç üniversite bölümleri

Bizim üniversitelerde bölümler birbirinin aynısıdır. Yüksek lisansta da buna benzer bir tabloyla karşılaşırız. Bölümler aynı olduğu gibi, alınan eğitimler de birbirine çok benzer. Farklılaşma, genellikle bireyin yaratıcılığına kalır. Lisans ve yüksek lisans tercihleri genellikle hukuk, tıp, diş hekimliği, psikoloji, inşaat mühendisliği, mimarlık vb. bölümlerin etrafında şekillenir.

Üniversiteler ve adaylar, bu bölümlerin geçerli olduğu konusunda hemfikirdir. Peki, dünyada durum nasıldır? Çok farklı, hiç duymadığınız ve aklınızın ucundan geçmeyen üniversite bölümlerinin varlığından haberdar mısınız? Yazıyı okuyunca çok şaşıracağınızdan eminim.

Haberin Devamı

***

POPÜLER MEDYADA ZOMBİ: Columbia College Chicago ve University of Baltimore, popüler medyada zombi teması ile ilgili bölümler açtı. Bu bölümlerde zombi serilerinin edebi içeriği, sosyal medya etkileri, medyada yeri konusunda çalışmalar yapılıyor.

ÇİZGİ ROMAN SANATI: ABD’de çizgi romanları okumakla kalmayıp çizmeyi de hedefleyen üniversite öğrencileri, Minneapolis University’de çizgi roman sanatı alanında uzmanlaşıyor.

FANTASTİK EDEBİYAT: Ohio State University’de fantastik edebiyat üzerine bölüm bulunuyor. Bölümün temel amacı sihirbazlar ve büyücüler dünyasında yaşanan edebiyat eserlerini incelemek ve yeni eserlerin üretilmesi.

EDEBİYAT VE SİNEMADA VAMPİRLER: Prof. Tomislav Longinovic başkanlığında University of Wisconsin’da kurulan bölümün amacı, vampir temalı edebiyat ve sinema filmlerinin araştırılması, yaygınlaştırılması.

MODERN TELEVİZYON YOUTUBE: Pitzer College’de 2007 yılından itibaren YouTube bölümü başlı başına bir üniversite bölümü oldu. Bölüm içeriğinde YouTube paylaşımları, video yorumları, izlenme oranları ve öğrenme aracı olarak YouTube temel oluşturuyor.

MACERA EĞİTİMİ: Plymouth University’de ekstrem sporlar ve doğayla iç içe ders gören öğrenciler kariyerlerini bu yönde inşa ediyor.

MOTOR SPORLARI MÜHENDİSLİĞİ: Sadece Kuzey Carolina’da 20 binin üzerinde kişiye istihdam sağlanan ABD motorsporları endüstrisi için Winston-Salem State University’de motor sporları bilimi ve mühendisliği alanında uzmanlaşıyor.

Haberin Devamı

DALIŞ SEKTÖRÜ VE TEKNOLOJİLERİ: Sınıftan çok suyun altında olmayı tercih eden öğrenciler için Florida Keys Community University’de ‘dalış sektörü ve teknolojileri’ bölümü bulunuyor.

BEATLES TARİHİ: Üniversiteye gelene kadar bütün bir ömrünü Beatles hayranı olarak geçirenler için İngiltere Liverpool University’de Beatles tarihi bölümü bulunuyor.

LUNAPARK MÜHENDİSLİĞİ: Bir lunaparkın tasarımını ve sıfırdan yapımını öğrenmek isteyen öğrenciler California State University’de uzmanlaşabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder