Sadık Gültekin’le Doğru Tercih İşveren seni neden tercih etsin?
HABERİ PAYLAŞ

İşveren seni neden tercih etsin?

Hukuk, bizde en çok tercih edilen bölümlerin başında geliyor. Bu bölümü düşünen adaylar, tercih yapmadan önce bu yazıyı dikkatli okusun! Televizyondaki programa İngiltere’den dünyaca ünlü bir hukuk fakültesinin dekanı katıldı. Programdan önce laflıyoruz. ‘Hocam, bizim çocukları nasıl buluyorsunuz?’ dedim. ‘Tek kelimeyle mükemmel’ dedi.

Devam etti: ‘Bizimkiler de en az sizinkiler kadar çalışıyor, haklarını yemeyelim. Zaten çalışmak zorundalar!’ Bir anda sesinin tonu değişti ‘Ancak anlamadığımız bir şey var; sizinkiler sadece ders çalışıyor, başka bildikleri yok!’ dedi.

Haberin Devamı

İşveren seni neden tercih etsin

Olayı anlamaya çalışırken, arkadan asıl bomba geldi:

Sizinkiler yazın tatil yapıyor. Üniversite öğrencisi tatil yapar mı? 3-4 yıl sonra hayata atılacaklar, neyin tatili? Sizinkiler, kendilerini lise öğrencisi gibi görüyor; derslere girip çıkıyor, vizeleri finalleri veriyor, yazın da tatile gidiyor. Aynen lise öğrencisi gibi. Aynı anda 2-3 işi bir arada yapamıyorlar. Bizimkiler sadece ders çalışmıyor; işte de çalışıyorlar, ders saatleri dışında hukuk bürolarında çalışıyorlar. Kendilerini test ediyor; neye ihtiyaçları var, onun farkına varıyorlar. Bu süreci eğitimlerinin içinde yaşadıkları için, eksiklerini telafi etme şansları oluyor. Bizimkiler daha 3’üncü sınıftayken iş buluyor, sizinkiler üniversiteyi bitirdikten sonra iş aramaya başlıyor. İşte, ‘sizinkiler’ ve ‘bizimkiler’ arasındaki fark!

Bugüne kadar hiç kimse bu kadar açık ve net konuşmamıştı ve gerçekleri böylesine çarpıcı bir şekilde yüzüme çarpmamıştı. Dekan devam etti: ‘Hocam, son sınıfta bizimkiler iş seçiyor, en iyi hukuk bürosunu seçiyor. Sizinkiler iş arama derdine düşüyor; herkes kollarını açmış, dünyanın en iyi hukuk fakültesinin öğrencilerini beklemiyor. Önemli olan, bu süreci eğitimin içinde çözmek; ne yazık ki sizinkiler bunu sonraya bırakıyor.’

Hoca haklı, hem de yerden göğe kadar. Diploma önemli, diplomadaki not tabii ki önemli, bunların önemsiz olduğunu kimse iddia edemez. Peki, amaca ulaşmak için bunlar yeter mi, yeterli olur mu? Kesinlikle hayır! Başka şeyler lazım...

Haberin Devamı

Siz işveren olsanız, işe alacağınız elemanın mı sizi sırtlayıp bir yerlere götürmesini istersiniz, yoksa sırtınıza yük mü almak istersiniz? Fark yaratmaya çalışın, bir farklılığınız olsun, tercih edilmeniz için bir ayrıcalığınız olsun.

Kaynaklar azalıyor, insanlar çoğalıyor, mezun sayısı her geçen gün artıyor, üniversite sayısı çoğalıyor ve sen de bir işe aday olacaksın… İşveren seni neden tercih etsin? Bu sorunun cevabını arayın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder