Sadık Gültekin’le Doğru Tercih Anlamı derin yorumlar...
HABERİ PAYLAŞ

Çocuktum... Anneme “Ağaca çıkacağım, yardım et” dedim… Annem “Başkasının çıkardığı yerden inemezsin, düşersin!” dedi... Bu sözün ne kadar doğru olduğunu büyüyünce anladım!

★★★

Benim çocuk 2’nci sınıfa gidiyordu… Ders esnasında sınıfta bir kelebek uçuyormuş…. Çocuk kelebeğe bakıyor… Öğretmen kelebeği yakalıyor, avucunda sıkarak öldürüyor ve çöpe atıyor… “Beni dinle, ona bakma diyor!” Öğretmen sadece o kelebeği değil, çocuğu da öldürüyor!

★★★

Arkadaşım “Bana 50 üçgen, 50 alan sorusu gönderir misin, çok meşgulüm, uğraşamayacağım” dedi... “Neden istiyorsun” dediğimde… Bunun öğretmen tarafından çocuğa verilen bir ceza olduğunu söyledi... Aslında bu ceza çocuğa değil, ailesine veriliyor!

Haberin Devamı

★★★

İlkokula başladıklarında… Çocukların hepsinde empati, duygusal zeka, takım çalışmasına yatkınlık bulunur… Süreç içerisinde bunlar yavaş yavaş köreltilir… Herkesin kendi başına mücadele ettiği yeni bir dünya tanımlanır çocuğa… En iyi yarış atı olması gerektiği anlatılır... Çok fazla sayıda soru çözmesi, özel ders alması gerektiği söylenir…

★★★

Siz kalkıp bir balığı… Ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız… Tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir! Günümüz eğitim sistemi, sadece balığı ağaca tırmanmaya zorlamakla kalmıyor, balığın kilometrelerce koşmasını da istiyor… Kendisini kavanozdaki balık gibi hisseden, akıntıya karşı yüzmeye çalışıp, yetersiz olduğunu düşünen… Ne kadar çok öğrenci olduğunun farkında mısınız?

★★★

Bir hastanede yapılan araştırmada… Ölüm döşeğindeki yüz yaşlı insana hayatlarının ‘en büyük pişmanlığı’ soruldu… Hemen hepsi… Yaptıklarından değil, yapamadıklarından pişman olduğunu söyledi! Peşine düşmedikleri hayallerinin hepsi olduğu yerde duruyordu… Soruyorum sizlere, son sözleriniz ‘keşke’ mi olmalı?

★★★

‘Pürüzsüz dağ’ diye bir şey yoktur! Eğer zirveye çıkmak istiyorsan, keskin sırtları aşmak zorundasın… Bazı zamanlar stres yapacaksın, ancak devam edeceksin… Mücadele ve kararlılık, bu işin olmazsa olmazı! Evrenin kuralı böyle, bu hepimiz için geçerli…

★★★

Eğitime hep bir ‘rol’ belirledik, bir ‘anlam’ yükledik! Eğitim hep bir ideolojiye hizmet etti! İdeolojiler değiştikçe, eğitim de değişti… Ancak kalitesizlik değişmedi!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder