Sadık Gültekin’le Doğru Tercih TYT taktikleri…
HABERİ PAYLAŞ

Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm okul türlerine, okullardaki tüm alanlara yönelik bir test. Dolayısıyla üniversiteyi kazanmak istiyorsanız, TYT’deki tüm soruları çözmek zorundasınız. TYT’de test seçimi yapmayın, bazı testlere karşı önyargılı yaklaşmayın.

TYT’de amaç, sınav bütününde en çok doğruyu çıkarmak olmalı. Sınav, sınavda kazanılır. Baştan hiçbir test için ‘kolay’ ya da ‘zor’ demeyin, asla ön yargılı olmayın!

TYT taktikleri…

SAY ADAYLARI: TYT’de sadece iki testten sorumlu değilsiniz; yani Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerini çözelim bize yeter demeyin! Böyle derseniz, en büyük hatayı yapmış olursunuz. Unutmayın, bir Türkçe ve Sosyal Bilimler sorusu, en az bir Temel Matematik ve Fen Bilimleri sorusu kadar önemli. Sakın bunu görmezden gelmeyin. SAY adaylarının en büyük zaafı Sosyal Bilimler testinde ortaya çıkıyor. Bu adaylar, bu test ile uğraşmaktan kaçınır. Bu test, SAY öğrencilerini sıkar. Böyle bir hataya sakın düşmeyin!

Haberin Devamı

EA ADAYLARI: Olayı sadece Türkçe, Matematik ve Sosyal Bilimler testleriyle sınırlamayın, Fen Bilimleri sorularına da mutlaka bakın, sakın ‘yapamam’ deyip işin içinden sıyrılmayın. En azından bakın, yapabileceğiniz sorular muhakkak vardır, sonradan pişman olmanın faydası yok!

SÖZ ADAYLARI: Unutma ki, senin uğraştığın Türkçe ve Sosyal Bilimler testleriyle diğer adaylar da uğraşacak. Sen sadece bunlarla uğraşırsan, diğer adayları nasıl geçeceksin. Unutma! TYT bir sıralama sınavı. Önemli olan; sıralamada ne yapıp edip, yukarıya tırmanmak.

Yapabileceğinizin en fazlasını yapmaya çalışın; diğer testlerle de haşır neşir olup, fazla net çıkarmaya bakın. Matematik sizin için altın değerinde bir test ve bu testi yanıtlayan. Diğer adaylarla aranızdaki dengeyi ancak bu şekilde bozabilirsiniz.

TYT taktikleri…

TYT ve AYT bir sıralama ve yarışma sınavıdır. Bu sınavlarda zamanı verimli kullanmak çok önemli. Hız-zaman dengesini kuran aday, bu sınavlarda kesinlikle başarılı olur. ÖSYM adaylardan bu dengeyi kurmalarını istiyor.

Her bir teste ne kadar zaman ayıracağınızı baştan belirleyin, zamanı gelişigüzel kullanmayın. Böylelikle zamanı kontrol altına almış olursunuz. Önemli olan, 165 dakikalık sürede mümkün olduğunca çok net çıkarmak. Hız ve tutarlılık arasında denge kurmanız büyük önem taşıyor. Zor sorularla uğraşıp vakit kaybetmek yerine, o süre zarfında 3 kolay soruyu yanıtlamanız daha akıllıca olur.

Haberin Devamı

Şunu unutmayın: Zor soruların da, kolay soruların da puan değeri aynı; her ikisi de size aynı puanı kazandırır, dolayısıyla kısa sürede ne kadar çok doğru soru yaparsanız, o kadar iyi olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder