Şafak Coştu Açelya Akkoyun: Kendimi tanıdığımı düşünmüyorum
HABERİ PAYLAŞ

Açelya Akkoyun: Kendimi tanıdığımı düşünmüyorum

Açelya Akkoyun'u tanımayan, tanıyıp da sevmeyen yoktur. Gamzeli gülüşündeki içtenlikten midir, profesyonelliğinden midir, yoksa çizgisini hiç bozmayışından mıdır bilmem; bizler onu senelerdir seviyor ve izliyoruz. Akkoyun’u bir de kendi ağzından tanıyalım diye keyifli bir röportaj yaptım.

Açelya Akkoyun: Kendimi tanıdığımı düşünmüyorum

İlk konuşmamdan itibaren “sen” diye hitap etmemi istedin. Bu samimi hislerin daha ilk görüşte karşıya geçmesindeki sebebin ne olduğunu düşünüyorsun?

Öncelikle bu güzel tespit için teşekkür ediyorum. Samimiyet sözlere değil, duygulara ve üsluba bağlı. “Sen” ya da “siz”in tonu, içeriğinden daha kıymetli. Bunu hissettirebildiysem, bunu aldıysa karşı tarafın başarısı. Güzel bir ilişki kurmuşuz, teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Seni senelerdir televizyonda izliyor ve seviyoruz. Mesleğe ilk başladığın proje ya da işi değil; sana göre Açelya Akkoyun’u Açelya Akkoyun yapan proje nedir?

Konservatuvara ve oyunculuğa karar vermek. O yol açıldıktan sonra hepsi bir kat gibi aslında. Ama “En geniş katın hangisi?” diye sorarsan elbette 'Böyle Mi Olacaktı?', 'Ekmek Teknesi', 'Çocuktan Al Haberi' ve yaptığım kuşak programları.

“Hayır” dediklerim çizgimi oluşturdu

https://www.instagram.com/p/CACWhKDBrch/

“Böyle mi Olacaktı?” kadrosu için Şampiyonlar Ligi desek yanlış olmaz sanırım. Herkes yıldızdı o dizide. Böyle bir kadroyla çalışmanın zorluğu oldu mu?

Çok doğru bir tespit, tam bir Şampiyonlar Ligi’ydi. Ama herkes emekçiydi, emeğe önem veren insanlardı. O yüzden hiçbir zorluğu yoktu. Tabii yapımcının Türker İnanoğlu olması, yıllardır bu işin duayeni olması değere değer kattı. Benim için çok keyifli ve öğretici bir yolculuktu.

Medya sektöründe çok fazla sirkülasyon oluyor artık. Senelerdir aynı başarı ve aynı çizgiyi devam etmenin sırrı nedir?

“Hayır” dediklerim çizgimi oluşturdu. İnsanın “hayır” dedikleri yapabileceklerine daha büyük enerji sağlıyor. Ben kazancın maddi değil, bir bütün olduğunu düşündüğüm için, “hayır” dediklerimle bu çizginin korunduğunu düşünüyorum.

Seni genelde naif rollerde gördük. Fettan bir kadın rolü teklifi gelse sıcak bakar mısın?

Elbette. Sadece buna cesaret edecek iyi bir yapımcı bulmam gerek.

Haberin Devamı

Sürekli pozitif görünüyorsun. Umutsuzluğa düştüğün, kendini çaresiz hissettiğin zamanlar oldu mu?

Elbette oldu ama şuna inanırım, dibe değdiğim zaman daha hızlı güç alırım. Dip, benim için yeni bir başlangıç için güç alma yeridir. Dolayısıyla düştüğüm anlarda bile “buradan nasıl çıkarım?” sorusu beni daha da güçlendirir.

Bu çaresiz anlarında terapi yöntemin nedir?

Çoğalmak, konuşmak, başarmak için düşünmek, spor yapmak, duş almak, su içmek... Daha doğrusu iyi olana yönelmek.

Takıntıların var mı?

Elbette var her insan kadar. Titizim biraz. Dezenfeksiyon benim için çok önemli. Onun dışında sevdiğim insanlarla olma takıntım var; eğer bu da bir takıntı sayılırsa.

Disleksi belirtileri göstermek beni oyuncu yaptı

https://www.instagram.com/p/CAfIjDRBprv/

İnstagram'da canlı yayın yaparken tanılı değil ama öğrendiklerinden ve yaşadıklarından yola çıkarak disleksi belirtileri gösterdiğini söyledin. Bu durum çocukluğuna nasıl yansıdı?

Disleksi belirtileri göstermek beni bugün oyuncu yaptı, ona inanıyorum. Disleksilerin garip duygusal geçişleri var. Ben hiçbir zaman bunu bir yenilgi olarak görmedim. Sadece beni anlamadıklarını düşündüm. Dolayısıyla ya üzülecektim ya da umursamayacaktım. Umursamamayı tercih ettim. Umursamayan bir çocuk olarak istediğim her şeyi yapabileceğime inandım. Bu da benim başarı dediğimiz şeye ulaşmamı kolaylaştırdı.

Haberin Devamı

Kelebek Etkisi filmini izlemişsindir. Geriye dönsen neyi düzeltmek isterdin?

Bu soru için çok ama çok teşekkür ediyorum. Geriye dönsem beslenmeyi düzeltmek isterdim. 20 yaşındaki beslenmemi... Elbette daha doğaldı belki ürünler ama yine de daha doğru seçimlerle Allah’ın verdiği bu bedeni daha doğru tasarruf edebileceğimi düşünüyorum. Sadece bunu değiştirmek isterdim.

Kendini kaç yaşında tanıdığını düşünüyorsun?

Her yaş başka bir tanışıklık. Hiçbir zaman kendimi tanıdığımı düşünmüyorum. 40’ındaki Açelya yeni bir başlangıçtı, 30’daki, 20’deki… Dolayısıyla ben hala Açelya’yı tanımaya çalışıyorum.

Kendini en mutlu hissettiğin yer?

Sevdiklerimin yanında olduğum herhangi bir yer, neresi olduğu önemli değil.

Alya’nın doğuşu hayatında ne gibi farklılıklar yarattı?

İkiye bölündüm, çoğaldım. Çok önemli bir şey yarattı. O yüzden de çok mutluyum. Çoğalmak her zaman iyidir, neyi çoğalttığın da çok önemli tabii ki. Çoğalmanın tadını çıkarıyorum.

Eşimle mutluluğu birlikte organize ediyoruz

https://www.instagram.com/p/CAkM6DhBG34/

Enis Bey’le 14 yıldır mutlu bir evliliğin var. Peki uzun evliliklerin sırrı nedir sence?

Bence onun mutluluğundan mutlu olma becerisidir. Enis’i beni mutlu ettiği için değil, o mutlu olduğu için seviyorum. Onu mutlu etmek benim mutluluğum oluyor. Benim de mutlu olmam onun mutluluğu oluyor. Dolayısıyla biz birbirimizin keyif almadığı bir şeyin içinde olamadığımız için bu mutluluğu birlikte organize ediyoruz.

Son olarak genç oyunculara tavsiyelerin neler olur?

Bol bol spor yapsınlar, sağlıklı beslensinler, bol bol ilim bilim araştırsınlar. İster okuyarak, ister seyrederek, ister dinleyerek ama mutlaka bütün bu öğrendiklerini aktarsınlar. Karşıdan fikir alsınlar ve o fikirle harmanladıkları yeni yolculuklara çıksınlar. Bir şeyi sabitlemesinler. Temel değerleri olsun ama sabit fikirleri olmasın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder