Şafak Coştu Çocuğunuza bir nefes ve motivasyon süresi tanıyın
HABERİ PAYLAŞ

Çocuğunuza bir nefes ve motivasyon süresi tanıyın

İlk dönem sona eriyor. Çocukların beklediği süre, ailelerin ise çilesi başlıyor. Çilesi diyorum; çünkü ben öğretmenlik yaparken, aileler çocuklarıyla evde olmaktan hiç mutlu olmazlardı. Zaten hafta sonu kurslarının da esas amacı, çocuğu bir yerlere atıp kafa dinlemek değil miydi?

“Biz şimdi bu çocuğu nasıl oyalayacağız?” diye sızlanırken aileler, 20-30 çocuğa özel ilgi gösterip öğretmenin her bir detayıyla ilgilenmesini ister. Kendi çocuklarına tahammül edemeyen ebeveynler, çocuğunun doğum günü elbise seçimine kadar (abartmıyorum) ilgilenilmesini beklerler. Eee sonuçta gösterilecek ilginin bedelini nakit ödüyorlar!

Haberin Devamı

Çocuğunuza bir nefes ve motivasyon süresi tanıyın

Sahte dünyalarda yetişen çocuklar gurur tablolarını kendileri belirlemiyor. Hazırlanmış gururlar sunuluyor önlerine. Sınavdan kötü alsa da yüksek puan veriliyor, karnede her alanda mükemmelliyetlik işleniyor. Kötü not aldığı bir sınav kağıdı, yönetim tarafından öğretmenin önüne getiriliyor ve “Hocam çocuğun yazısına benzeterek doğru cevabı yazın, ailesine bu notu açıklayamayız” deniyor. Okumadığı kitaplar okumuş gibi gösteriliyor, geç kaldığı günler dakik bir birey gibi yazılıyor, akran zorbalığı yapan her öğrenci ahlak timsali gösteriliyor. Aileler bunların hepsini satın aldığı için, gurur duyarak karne paylaşımı yapıyorlar.

Eğer bir okul size çocuğunuzun mutluluğunu garanti ediyorsa, bilin ki o okul çocuğunuzu hiçbir zaman eğitmeyecek.

Çocuğunuza bir nefes ve motivasyon süresi tanıyın

Eğitimde başarısızlıklarla mücadele, sorun çözme becerisi, akademik gelişim için çalışma disiplinleri, akran ilişkilerindeki yanlışlıklar, görgü kuralları, toplum kuralları; hepsi barınır. Oysa tamamen mutluluk garanti eden bir okulda bunların hiçbiri verilmez.

Çocuklarınızı tanıdığınız ve başarısız olduğunu bildiğiniz halde bu mükemmel karnelere seviniyorsanız, bu duruma siz de çanak tutuyorsunuz demektir. Çocuğunuzun edinilmemiş başarısıyla ilerlemesine göz yumuyorsanız ona en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz.

Yazımı noktalarken bunun bir tatil olduğunu unutmadan vakit geçirmenizi tavsiye ederim. Çocuğa bir nefes ve motivasyon süresi tanıyın. Tanıyın ki ikinci döneme daha motive başlayabilsin. Baskıcı tavırlar onu dersten daha çok uzaklaştırır. Hayatın her alanında yapmamız gerektiği gibi, burada da dengeyi iyi kurun. Mutlu sömestrler…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder