Şafak Coştu Sağlık çalışanlarına yaptığımız reva mı?
HABERİ PAYLAŞ

Sağlık çalışanlarına yaptığımız reva mı?

Dünyanın etkilendiği küresel bir salgınla karşı karşıyayız. Corona virüs ne kadar süre hayatımızı etkileyecek? İlacı bulundu mu? Kontrol altına alınabilecek mi? Bu soruların cevapları hala belirsizliğini koruyor.

Bu virüsün hayatımızda çok büyük etkileri olacak. Şüphesiz ki salgın süresince birçok şeyin kıymetini anladık. Bunlardan biri de sağlık çalışanları oldu. Düne kadar öldürdüğümüz, darp ettiğimiz doktorların kıymetini bir anda can derdine düşünce anlamış olacağız ki, motive etme amaçlı alkışladık. Kimi bu davranışı iyi niyet göstergesi olarak düşünürken kimi için riyakarlıktı. Alkışlar birilerinin başını ağrıtmış olacak ki migrenleri tutmuş. Bunlardan biri de Müge Anlı.

Haberin Devamı

Kötü niyetli ve acemice

Sağlık çalışanlarına yaptığımız reva mı

Müge Anlı’nın geçenlerde migren ağrısı tutmuş, kendisi hastaneye girmek istemediği için arabada iğne yapılmasını talep etmiş. Doktorlar da baş ağrısının da corona virüs belirtisi olduğunu belirtmiş ve arabada iğne yapamayacaklarını söylemişler. Bunun üzerine Müge Anlı sinirlenmiş olsa gerek ki, talihsiz bir açıklamada yaptı: "Sonra da doktorlara iyi davranın deniyor!"

Vaka sayısının her geçen gün arttığı, sağlık çalışanlarının ailelerinden uzakta yaşadığı bu dönemde bu insanları hedef gösteren söylemleri son derece kötü niyetli; tecrübeli bir programcının bu hareketini de acemice buldum. Doktorlar sizin kaşıntınızla ilgilenmek, baş ağrınıza çare bulmak, mutsuzluğunuzu gidermek istese de şu an tedavi bekleyen birçok corona virüs hastası var. Tedavi bekleyen, kemoterapileri aksamaması gereken kanser hastaları var. Kalp krizi, beyin kanaması sonucu hastaneye getirilen insanların yaşatılması gerek mesela. Şimdi bu neyin şımarıklığı?

Vaka sayısı fazla olan İtalyan doktorlarına, bakanlık tarafından 'hasta seçmeleri' yönünde bir yazı gönderildi. Corona virüs hastaları için artık yetersiz gelen hastaneler hasta seçmek zorunda kaldı. Yaşlıları, kronik rahatsızlığı olanları eliyorlar. Sadece iyileşme ümidi olanları tedavi ediyorlar. Biz bu noktaya gelmeden, sağlık sistemimiz çökmeden salgını atlatmayı hedefliyoruz. Fakat siz şimdiden bir migren için doktorları hedef gösterirseniz, iki gün sonra hasta seçmek zorunda bırakılan doktorlara ne yapmazsınız Müge Hanım?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder