Sayım Çınar Güneydoğu'daki gerilim
HABERİ PAYLAŞ

Güneydoğu'daki gerilim

Yayımladığı belgelerle dünya gündemini sarsan Julian Assange’ın ‘Onaylanmamış Otobiyografi’si, Kasım ayında Alfa Yayınları’ndan çıkacak.Yayınevinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hakları 38 ülkeye satılan ve Türkiye’de de merakla beklenen kitap, dünyayla aynı anda yayımlanarak Türk okuruyla buluşacak.

[[HAFTAYA]]

Sevindirici bir haber daha; Radi Dikici’nin 2009 yılında Türkçe olarak Remzi Kitabevi’nden yayınlanan ‘Theodora’ adlı kitabı bu kez Everest Yayınları tarafından İngilizce yayımlandı. Roma-Bizans İmparatoriçesi Theodora’nın hayatının anlatıldığı yarı belgesel bu roman ‘Empress Theodora’ adıyla İngilizce olarak basıldı. Kitapta, 500-548 yılları arasında yaşamış ve İmparator Jüstinyen’in eşi olan Theodora’nın hayat hikâyesi anlatılıyor.

Haberin Devamı

Güneydoğu’daki Gerilim

Sekiz Numaralı Vurucu

Hakan Yel/Altın Kitaplar

Gerilim dalında yazdığı romanlarla adından söz ettiren Hakan Yel’in son kitabı ‘Sekiz Numaralı Vurucu’ Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı. Güneydoğu’da otuz yıldır süregelen savaşı devlet, hükümet, ordu, terör örgütü, uluslararası güçler ve en önemlisi insan ekseninde işleyen roman; savaşın özelleştirilmesi konusuna vurgu yapıyor. Terörün büyük bir sektör olduğu gerçeğini işleyen yazar, çokuluslu sermayelerin, bu bölgedeki çatışmaları ağzının suyu akarak izlediğine dikkatimizi çekiyor. Şaşırtıcı kurgusuyla beklenmedik olayları sade bir dille anlatan yazarın yeni kitabı, okurlarıyla bu hafta buluşacak.

Bir Baba ile Kızının Zorlu Macerası

Kızlar da Yanmaz: Genç Cumhuriyet’te Köy Çocuğu Olmak

Pakize Türkoğlu/T. İş Bankası Yayınları

“Kızlar okursa cehennemde yanar” inancı Cumhuriyet’in başlarında, 1930’larda gücünü hâlâ koruyordu. ‘Kızlar da Yanmaz’ işte bu yaygın inanışa karşı duran Antalya’nın dağ köylerinden bir baba ile kızının zorlu, çarpıcı ve renkli macerasını sıcak bir dille anlatıyor. Bu kitap, doğup büyüdüğü dağ köyünden ilk kez çıkıp bucaktaki ilkokula başlarken yepyeni bir dünyayla tanışan küçük kızın kendi kaleminden anlattığı öyküsü. Okula başlayınca Cumhuriyet’i, Gazi Mustafa Kemal’i, kitapların büyülü dünyasını, öğrenme coşkusunu tanıyan bir köy çocuğunun gözünden olaylara tanık oluyorsunuz. ‘Kızlar da Yanmaz’ dönemin genç Türkiye’sinin eğitime verdiği önemi ortaya koyarken, temel eğitimin bir devlet hizmeti olarak her köye götürülmesinin önemini de gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Dilediğince Koş, Geçmişten Kaçamazsın

Ada’daki Ev

Nilüfer Kuyaş/Can Yayınları

2007 yılında yayınladığı ‘Yeni Baştan’ adlı romanıyla edebiyat dünyasının kapılarını aralayan Nilüfer Kuyaş, ikinci romanı ‘Ada’daki Ev’ le Can Yayınları’na katılıyor! Sürükleyici kurgusu, dağılmış hayatları ve çaresizlik duygusunu yansıtan ustalıklı anlatım diliyle Kuyaş, ‘Ada’daki Ev’de otobiyografik satırlara da imzasını atıyor. Fırtınalı bir ilişki yaşadığı sevgilisinden ayrıldıktan sonra savrulan, yurt dışına gitmek, hapishane olarak gördüğü Türkiye’den uzaklaşmak isteyen bir kadının kaçışıyla başlar her şey. Taze bir başlangıç ve sıfırlanmış bir bellek umuduyla yeni ülkelerin müstakbel yolcusu kahramanımız, yurt dışı işlemlerinin bitmesini beklemek için sığındığı adada geçmişin davetsiz misafirleriyle karşılaşır. Edebiyat dünyasının en yetenekli kalemlerinden birinin doğuşuna tanık olmak isterseniz ‘Ada’daki Ev’i okumalısınız!

Haberin Devamı

Arızalı Bir Aşk Hikâyesi

Kopoy

Kopoy, İstanbul’un göbeğinde arızalı bir aşk hikâyesini anlatıyor. İlk romanıyla okurun karşısına çıkan Barış Andırınlı’dan takdir edilesi bir dil işçiliği. Anlattığı içli ve hüzünlü dünyayı somutlaştırabilmek için incelikle çalışılmış, akıcı, ahenkli, ritimli, en önemlisi de kendine özgü bir dil kurma başarısı bu roman. ‘Kopoy’da sadece Osman değil, tüm kahramanlar bu dilin içinde nefes alıp veriyor, bu dilin ritmiyle ve ahengiyle belirleniyor. Dolayısıyla ‘Kopoy’ varolan dışarıyı yansıtmak derdinde olan bir kitap değil; aksine farklı ama tutarlı bir dille kendi dünyasını kuran, okuyucudan bu dilin kodlarına ve kurallarına uymasını talep eden bir kitap.

“Londra’nın Yazarı” Peter Ackroyd

Victor Frankenstein’ın Vaka Defteri

Peter Ackroyd/Yapı Kredi Yayınları

Roman; Cenevreli, hali vakti yerinde bir ailenin oğlu olan Victor Frankenstein’ın, babasının bütün itirazlarına rağmen, Oxford Üniversitesi’nde okumak için Londra’ya gelişiyle başlıyor. Burada tanıştığı şair Percy Bysshe Shelley’nin ateizm ve din üzerine düşüncelerinin de etkisiyle okuldan uzaklaşıp kendini deneylerine adayan Frankenstein’ın amacı, elektrik akımının yardımıyla ölümü alt etmek. Yeni ölmüş genç bir tıp öğrencisinin bedenindeki “yaşamsal öz”ü yakalayarak onu yeniden hayata döndürdüğünde bu zaferinin sonuçlarını kestiremeyen kahramanımız, hayat verdiği bu canlının eylemlerinin ağırlığını taşımak zorunda kalacağını hesaplayamıyor. ‘Londra’nın yazarı” Peter Ackroyd her zamanki gibi şehrin karanlık ve kasvetli havasını son derece canlı bir biçimde gözler önüne seriyor.

Genç Bir Kız, Masum Bir Çocuk...

Sancı

Seher Çarkım/Cinius Yayınları

Seher Çarkım Elmalı’nın yeni kitabı ‘Sancı’ sabırla geçirilen sıkıntılı süreçlerin sonunda yaşanan mutluluğa dair bir roman. Hayatın herhangi bir anında karşılaşabileceğimiz şanssızlıklar ve aksilikler karşısında isyan edebilir veya sabırlı davranabiliriz. Seher Çarkım Elmalı’nın romanında, yaşanan sancılı süreçlerde sabırlı olmayı seçen ve umutla mücadelesine devam eden karakterlerin hikâyesine tanık oluyoruz. ‘Sancı’ için “Kötümserlikten uzak, abartıya kaçmayan, iyimser bir üslûpla yazılmış ve kolay okunan bir roman” diyebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder