Sayım Çınar Ustadan öyküler
HABERİ PAYLAŞ

Ustadan öyküler

Orhan Pamuk’un ‘Kara Kitap’ı Moğolca yayımlanıyor. Roman, Nepko Yayınevi tarafından Moğolcaya çevriliyor. Bu gelişmeyle birlikte Moğolca, Pamuk’un kitaplarının yayımlandığı 60. dil oldu. İlk olarak 1991’de ‘Sessiz Ev’ adlı romanının Fransızca çevirisiyle yabancı okurların karşısına çıkan Orhan Pamuk’un kitapları bugüne kadar 60 dilde 11 milyona yakın okura ulaştı. Ve işte haftanın kitapları:

USTADAN ÖYKÜLER

Mavi Köpeğin Gözleri

Gabriel GarcÌa M·rquez/ Can Yayınları

Dünya edebiyatının en sevilen ve saygın isimlerinden Gabriel Garcia Marquez’in 1947- 1955 yılları arasında yazdığı on üç öyküden oluşan ‘Mavi Köpeğin Gözleri’ yazarı sevenler için gerçek bir armağan! Büyülü gerçekçilik akımının öncülerinden Gabriel Garcia Marquez’in kült yapıtlarına öncülük eden bu öyküler, yazarın haklı şöhretini açıklayan ve yükselişi adım adım gösteren kıymetli bir kronoloji niteliğinde...

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Gerçekle hayalin ustalıkla bütünleştirildiği bu öykülerde yazar; yatalak bir genç adam, kedisinin bedenine giren bir kadın, evladının ölümüyle yaralanan bir anne, ölen ikiz kardeşler, gözleri çulluklar tarafından oyulan üç kör adam, kurbanını sabırla bekleyen ölüm meleği gibi birbirinden farklı kurgusal ve mitolojik kişiliklerin bedensel-düşünsel hassasiyet anlarını gözler önüne seriyor.

KUSURSUZ BİR CİNAYET

Ev Kuralları

Jodi Picoult/April Yayıncılık

Jodi Picoult, kitapları tüm dünyada 60’dan fazla dile çevrilen ve her ülkede geniş bir okur kitlesinin hayranlığını kazanan Amerikalı bir yazar. Türkiye’de okurlar, Picoult’yu özellikle ‘Kız Kardeşim İçin’ ve ‘Abrakadabra’ adlı kitaplarından tanıyor. April Yayıncılık sonbaharın gelişiyle Picoult’nun en ses getiren kitaplarından ‘Ev Kuralları’nı okurla buluşturdu.

Asperger Sendromlu Jacob en temel komutları yerine getirmekte, empati kurmakta ve basit kararları almakta başarısızken en karmaşık olayları kısa sürede çözme yeteneğiyle polislere yardım ediyor. Bir gün kasabada kusursuz bir cinayet işleniyor ve tüm gözler Jacob’a dönüyor; böylesi bir cinayeti ancak onun gibi olağanüstü biri işlemiş olabilir. Gerçek katilin peşinde bir aile dramına tanıklık edeceğiniz yoğun ve etkili bir roman olan ‘Ev Kuralları’ heyecanlı bir yapıt.

Haberin Devamı

RED KİT MACERASI DEVAM EDİYOR

Red Kit 47-Lord Badi

Yazan: Goscinny/ Çizen: Morris Çeviren: Eray Canberk/Yapı Kredi Yayınları

Vahşi Batı’nın kötü bir alışkanlığı vardır: Kasabalara sonradan gelenlerle eğlenmek. Eğlence, “hanım evladı” olarak görülen her yeniyi dayanıklılık testlerinden geçirmeye dayanır. Ancak bir kasabaya gelen hanım evladı çetin ceviz çıkınca eğlence bozulur.

İngiliz soylusu Lord Badi, özel hizmetlisiyle gelerek çay takımları ve şık halılarıyla yerleştiği amcasından miras çiftliği yaşatmaya da topraklarına göz dikmiş olanları geri püskürtmeye de kararlıdır. Her zaman iyiden, doğrudan, masumdan yana olan Red Kit de kaybettiği arkadaşının yeğeni olan Badi’yi yalnız bırakmaz. 47. Red Kit, acemi bir çaylağın azılı kovboyları dize getirmesinin hikâyesi.

ATATÜRK’ÜN GİZLİ KALMIŞ ANILARI

Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker

Haberin Devamı

Yaşar Gürsoy/Alfa Yayınları

Gazeteci ve televizyon programcısı Yaşar Gürsoy’un yazdığı, Alfa Yayınları’ndan çıkan “Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker” adlı kitap raflarda yerini aldı. Gürsoy’un ikinci kitabı olan eserde, Atatürk’ün çocukluktan ölümüne değin yanından ayrılmayan can dostu Nuri Conker’in kah güldüren, kah düşündüren anıları yer alıyor.

Nuri Conker; Atatürk’e KEMAL diyebilen tek kişi.. Atatürk’e kızınca karşısında tepsiye yumruk atan arkadaşı... Bir çok anıyı ilk kez ortaya çıkaran kitapta Atatürk ile Nuri Conker’in birbirinden ilginç hikâyeleri yer alıyor.

GENÇLİK DÜNYASINA FARKLI PENCERELER

Balıkların Bununla Ne İlgisi Var

Avi/Hayykitap

Ödüllü romanı Saçtaki Tuz ile tanıdığımız, çocuk ve gençlik edebiyatının usta kalemi Avi Balıkların Bununla Ne İlgisi Var? adlı kitabında genç okurlara öyküleriyle sesleniyor. Avi’nin yedi öyküsünü gençlerle buluşturan kitap çarpıcı ve sıradışı içeriğiyle okurların belleğine kazınacak. Mutsuzluğun çaresini arayan Willie... Kötülüğü erdem sayan Matt Kaizer...

Telefonun ucundaki gizemli, sessiz dost...Ölen kedisinin hayaletiyle boğuşan Ivy... Öğretmeninden intikam almaya yeminli Gregory... Mükemmel kutu... Bir şans kurabiyesi... Her biri gençlik dünyasına farklı pencereler açan yedi öykü... Okumaya ne dersiniz?

İTALYA’NIN ÇOK OKUNAN YAZARI

Sakın Kımıldama

Margaret Mazzantini/Doğan Kitap

Bu bir “bedel” hikayesi. Elli beş yaşındaki Timoteo cerrahtır. Bir ameliyat esnasında içeri giren meslektaşı onu acilen dışarı çağırır. Çünkü acile yeni bir hasta gelmiştir. 15 yaşındaki bu genç kızın kimliğini bulmak için defterlerine bakan hemşireler, kızın, Timoteo’nun soyadını taşıdığını görürler. Ciddi bir beyin sarsıntısı geçiren ve komada olan genç kız, Timoteo’nun kızı Angela’dan başkası değildir. Timoteo’nun dünyası başına yıkılır. Kızı ameliyata alınırken bekleme odasında oturur ve tüm geçmişini hatırlar. Bu kitap, İtalya’nın Oscar’ı olan David di Donatello da dahil, uluslararası 10 ödülün sahibi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder