Sefer Humar Sabah çay bardağına konulan kaşık sesiyle uyanmak
HABERİ PAYLAŞ

Sabah çay bardağına konulan kaşık sesiyle uyanmak

Yaşadığımız zamanda en çok aranılan şey huzur. Huzura dair söylenen bir çok detay var.

Öyleyse bir evde huzurun olduğunu gösteren detaylar nelerdir diye sorsam. Hangi cevapları verirsiniz?

Ben cevabını iyi biliyorum. Örneğin mutfakta yanan aspiratör ya da davlumbaz ışığı. Tüm ailenin bir arada yemek yemesi, beraber vakit geçirmeleri, anne ya da baba eve gelince çocukların sevinmesi. Pozitif bir annenin ve babanın olduğu her evde huzur vardır. Bu yüzden aile her şeydir. Bir evde çocuk varsa ve o çocuk anne babasına soru sorabiliyorsa, onların yanından kaçmıyorsa o evde huzur vardır. Yaşayan fertlerin birbirine karşı hoşgörülü olmasıdır. Anne ile baba arasındaki saygıdır.

Haberin Devamı

O saygı olmadığı sürece evde beraber yaşadığınız ve her anını sosyal medyaya koyduğunuz o tatlı kedi de, o güzel Golden Retriever köpekte yaptığınız güzel sunumlu ıhlamur çayı da, yapılan en ala yemek de hiçbir işe yaramaz. Çünkü en önemli öğe samimiyettir. Samimiyetin açılımı samimi niyettir. Mutfak lavabosunun önündeki ıslak, temiz, hafiften deterjan kokulu sarı bezdir huzur.O bez öylesine temizlik hissi verir ki, ağzını bile silersin ona. O bezi sapsarı, lekesiz, tertemiz, her an temizliğe hazır tutan bir kadın o eve bağlıdır, o evi güzelleştirmeyi biliyor demektir. O kadın hünerlidir, güzel yemek yapar, mutfakta vakit geçirmekten mutlu olur. O kadın bir süreliğine annesine 1-2 günlüğüne kalmaya gitse ve sen yalnız kalsan yani kadın evden uzaklaşınca o sarı bez kurur, katılaşır.

Kalp aynı anda buna tepki verir. Çünkü birlikteliktir ve koşulsuz özlemektir huzur. Aile bireyleri ellerinde telefon, son ses televizyon açık birbirleri ile asla konuşmadan bir akşam geçirmek yerine, balkonda püfür püfür esen yelde sarılıp sohbet ediyorlarsa huzur var demektir. Babanız hanım yemek yapma lahmacun söyledim çocukları çağır diyorsa o evde huzur vardır. Biri hapşırdığında herkesin aynı anda çok yaşa diyebilmesidir huzur. Detaydan çok, dışarıda iken eve kavuşmak için özlem duyuluyorsa, geceleri ve özellikle yalnızken, insan ruhunda bir sakinlik hissediyorsa ve hiç bir şey rahatsız edici gelmiyorsa, o evde huzur var demektir.

Haberin Devamı

Eve girildiğinde gözlerin, diğer üyeleri farkında olmadan aradığı evlerdir.

"Anne, babam nerde?", "hanım, kızım nerde?", "kızım, baban nerde?" sorusuna cevap aramaktır huzur. Nerede mi huzur yoktur? Beden temasının olmadığı evde huzur yoktur. Anne, baba ve çocuklar birbirine sarılmıyorsa, dokunmuyorsa sevgi çok uzaklardadır. Sabah kalkan aile bireyleri önce birbirine sarılacak, öpecek hal hatır soracak işte huzur budur. Genelleme olabilir ama sosyal mecralarda "koçişle ya da hayatımın aşkı ile keyif kahvesi" adlı fotoğrafların her daim paylaşılmamasıdır huzur.

İnsan sevdiği ile gerçekten keyif aldığı şeyler yapınca aklına bunlar gelmez. Sadece o anı yaşamaya çalışır. Balkondaki çamaşır ipinde bebek çamaşırları asılıysa o ev kesinlikle mutlu huzurludur. Birinin bir başkasına kendisini onaylatma, kabul ettirme çabası olmadan rahat yaşamasıdır huzur. Mutlak sükunettir. Lineer huzur olmasa bile hayatta anlık minimal huzur titreşimleri vardır. Mesela annenin gülen yüzüdür. bir evde anne mutlu ve huzurluysa her derdin üstesinden gelinir her sıkıntı giderilir bir şekilde her zaman birlik olunur.

Haberin Devamı

Bana sorarsanız eve girdiğinizde biber dolması kokusu varsa kesin huzurlu bir yere adım atmışsınızdır. Duvarda oğlumun boyunun her zaman aralığında cetvelle boyunu ölçerken uzadığını gösteren kurşun kalem çizgileridir. Bir diğer kriter salonda dağınık oyuncaklar, tükenmez kalemle yazılmış koltuklar ve duvarlar. İki kriter aynı anda varsa şahane bir ortamdasınızdır. Eve kapıyı çalarak girmek ve içeride seni bekleyen birinin kapıyı açmasıdır huzur.

Bizim evimiz çok güzel" diyen 6 yaş bir çocuğun mutluluğu bence. "hadi üçümüz" diye yapılan aktivitelere ve pineklemelere bayılan bir çocuk.

Evimiz güzel derken; küçük ve halen evlenilirken alınmış eşyaları ile düzenlenmiş, vitrini olmayan ama her yeri kitaplık olan, duvarların renk renk çizilmiş olduğu, eski bir apartman dairesi.

Ama evimiz çok güzel. iki kapı arkasında saklambaç oynarken hele.

Sizce?

Tebessümle Kalın

Sıradaki haber yükleniyor...
holder