Şirin Sever 7 gün sıvıyla beslendim ve açlıktan ölmedim!
HABERİ PAYLAŞ

7 gün sıvıyla beslendim ve açlıktan ölmedim!

Demiştim, herkesin bayramdan anladığı başka... Kimi için baklavalı börekli kalabalık aile sofraları, kimi için tatil, kimi için de nefes alma, kendine dönme zamanı. Ben son gruba aitim. Bu 9 günlük bayram tatilini arınmaya yani hem vücudumu hem ruhumu temizlemeye ayırdım. Kilolardan arınma, kışın depresifliğinden arınma, bana iyi gelmeyen her şeyden arınma diye okuyun işte siz! Bodrum’a giden dostlarımın peşine takıldım ve detoks yaptım! Zaman zaman yaptığım 3 günlük ‘raw food’ yani çiğ beslenme diyetlerinden de değil üstelik. Bu kez 7 gün sadece sıvı ile beslendim! Daha önce ‘asla yapamam, ben aç kalamam, açken ben ben değilim’ diye düşünürdüm ama yaptım! Vallahi başardım. Kendimi sizin huzurlarınızda da kutluyorum. İnanılmaz bir deneyimdi. Bu deneyimi sosyal medyada paylaşırken, herkes o kadar çok arayıp sordu ki ‘nasıl, zor mu, yapabilir miyiz?’ diye; yazmak istedim ben de. Herkesin merak ettiği şeyi en başta söyleyeyim; açlıktan ölmüyorsun! Garip şekilde iyisin, öğleden sonra biraz düşüyorsun ama kendini dinlemiyorsun, oluyor. Şu da önemli: Sizi motive edecek, vazgeçeceğiniz anda sizi yükseltecek, gaza getirecek, ‘devam’ diyecek bir arkadaş ya da bir grup arkadaş süper olur ama tek yapacaksanız da buna kendinizi siz inandıracaksınız. Çünkü kararlılık şart! Sonrası kolay. Bir meditasyon kampındasın. Gün boyu sıvı besinlerle, destek ilaçlarla, vitaminlerle seni besliyorlar. Gerisi de sende! Gününüzü yoga, güneşlenme, masaj, spor, mental sağlığınız da dahil bakımlarla dolduruyorsun. Film mi izlersin, kitap mı okursun sana kalmış ama kendini dışarıya kapatacaksın. Peki hiç mi acıkmadık? Hem de nasıl! Instagram’ı açıyoruz yemek videoları izliyoruz, ‘en çok şunu yemek isterdim’ diye hayaller kuruyoruz, yürüyüşe çıkarken önünden geçtiğimiz ciğerciye kedi gibi bakıyoruz falan. Ne acıklı haller, ne komiklikler... Ama işte karar verdik bir kere ve yaptık!

Haberin Devamı

NEDEN DETOKS YAPMALI?

10 yıldır Dünya Sağlık Örgütü listesinde Avrupa’nın en şişman ülkesi olarak birinci sıradayız. Hey maşallah! Yedikçe yiyoruz, akşamları içiyoruz, hamuru da pek seviyoruz. Sağlıklı beslenenlere de dudağımızı bükerek bakıyoruz üstelik, ne sıkıcı diyoruz. Sigara, alkol gibi alışkanlıkları da ekleyin; o biricik vücudumuza neler ediyoruz neler! İşte bu yüzden arada detoks yapmak şart! Detoksu, vücuda katı gıdanın girmediği bir tür oruç sayarsak… Amaç, vücudu birikmiş toksinlerden arındırmak. Sindirim sistemini yavaşlatıp dinlendirmek. Taze meyve ve sebzelerin canlı enzimlerinden, alkali minerallerden ve yoğun antioksidan içeriğinden yararlanmak. Yani temiz beslenmek. Genelde olay şöyle işliyor: Bu detoks otellerine girer girmez, önce vücut ölçümleri yapılıyor. Sonra bu ölçümlerle doktor ve diyetisyenin karşısına geçiliyor, çeşit çeşit programlardan biri seçiliyor. Master Detox, tamamen sıvı beslenme. Raw Food, çiğ beslenme. Sıvının dışında meyve-sebze de var. Ayrıca ketojenik, anti aging ya da düşük kalorili programlar da var. Size uygun olan neyse o seçiliyor. Uzmanlar metabolizmayı düzenliyor, kan şekerini, kolesterolü dengeliyor. Hangi programı seçerseniz seçin; masaj, spor, yoga, akupunktur, vitamin takviyeleriyle destekliyorlar. Hiç burun kıvırmayın, Fortune dergisi detoks için ‘modern zamanların dini’ tanımı yapıyor. O kadar önemli! Hele ‘raw food’ yani çiğ beslenme trendi tüm dünyada çılgınlık halinde. Çiğ sebze, meyve, kuruyemişler ve yağlı tohumların tüketimine dayalı sistemde; pişirilen besinlerin vitamin ve enzimlerinin öldüğüne inanılıyor.

Haberin Devamı

7 gün sıvıyla beslendim ve açlıktan ölmedim

Haberin Devamı

ORTAYA KARIŞIK SAYIKLAMALAR

* Hatay’daki taksiciler bayramda, “Biz bize yeteriz” diyerek mezarlıklara ücretsiz ulaşım sağlamış. Helal olsun, acıyı paylaşmak, destek olmak ne kıymetli şey. Ama dedim ki içimden; her şeyini kaybetmiş, acı içindeki bu insanlara yerel yönetimler, şehrin ileri gelenleri, yöneticiler bu jesti yapsaydı!

* İGA İstanbul Havalimanı’nın terapi köpekleri çok tatlı... Dünya basınına da haber olan sevimli patiler, uçuş korkusu yaşayanları pozitif enerjileriyle sakinleştirmekle görevliler. Özel eğitilen Kuki ve Alita, uçuşların yoğun olduğu zamanlarda dış hatlar yolcu alanında görev alıyor. Veteriner hekim ve bakıcıları eşliğinde yürüyorlar. Bence şahane bir proje. Hatta uçak içi ekranlarda da kedi köpek videoları yayınlanmalı çünkü izlerken transa geçiliyor. Resmen tarapi!

7 gün sıvıyla beslendim ve açlıktan ölmedim

ÖRÜMCEK ADAM’A BU YAPILIR MI?

Hep söylerim; bu ülkede iyilik yapmaya çalış, mutluluk dağıtmaya çalış, seni pişman ederler! Örümcek Adam kostümüyle 81 kenti gezip çocukları sevindirmek için İzmir’den yola çıkan, geçen hafta da Hatay İskenderun’a giden Ayaz Koç; bayram namazı kılmak için bir camiye giriyor. Örümcek Adam kostümüyle namaz kılarken, polisler gelip yaka paça götürüyor. Çünkü cemaat tedirgin olup, polise ihbar ediyor! Sonra serbest bırakılıyor ama ne önemi var; bu kadar sevimli bir adama yapılır mı bu? Düşünsene, Örümcek Adam camide namaz kılıyor, bir daha ne zaman göreceksin! Tatlı değil mi? Polisin kabalığı da ayrı konu, yahu sorun anlatsın adam! Nahif şeyler bu ülkede çok yaşamıyor maalesef.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder