Şirin Sever Bilge’nin kiteboard okulunda ne işim var?
HABERİ PAYLAŞ

Bilge’nin kiteboard okulunda ne işim var?

Geçtiğimiz hafta sonu ilk kez Akyaka’ya gittim...

Bodrum, Çeşme’nin kalabalığında olmayı tatilden saymayan, kite aşıkları burada buluşuyor malum. Gerçekten dünyanın dört bir yanından kite yapmaya gelenlerle dolu burası çünkü rüzgarı ve doğası on numara.

Havada süzülen rengarenk uçurtmaları, suyun üzerinde kayanları, dönenleri, atlayışları, insanların bu işten ne kadar zevk aldığını görünce, ister istemez denemek istiyorsun. Ben de denedim tabii ama olayı zirvede bıraktım!!

Benim orada olma nedenim başkaydı... Mercedes-Benz Türkiye’nin 2016’dan beri isim sponsoru olduğu, Bilge Öztürk’ün kite okulu ‘Kite Mercedes’i görmek, kiteboard sporuna olan merakı anlamak istedim.

Haberin Devamı

Hollandalı ünlü kiteboard’cu Lasse Walker’ın yaptığı şovu izlemek ve Mercedes Benz’in X–Class araçlarını test etmek de işin bonusuydu. Bilge Öztürk’le de kite aşkını konuştuk.

Onun avukatlığı bile ikinci plana atacak ve hayatını değiştirecek kadar bu işe gönül verme hikayesini bilen biliyor ama bilmeyenler için mini bir röportaj bırakıyorum buraya…

ARTIK TAM ZAMANLI OLARAK AKYAKA'DAYIM

Bilge, nasıl başladı kiteboard aşkın?

2007’de, Hawaii tatilinde. Tepemde uçan uçurtmalara, o rengarenk görüntülere aşık oldum ve plaja koşup ders aldım, sonra da sürdü gitti.

Akyaka macerası peki?

Türkiye’de Akyarlar’da okul buldum gelince. Hem oraya, hem Akyaka’ya gidip gelmeye başladım. Akyaka’nın doğası, rüzgarı mükemmeldi, çok etkilendim. Hobim olan bu spor 2011’de Türkiye şampiyonasına katılınca tüm hayatım oldu.

Neden okul açtın?

Hayalimdi... Ayıp değil söyleyeyim (gülüyor), 28 yaşında kiteboard yapmaya başladım, 33 yaşında milli sporcu oldum. Yani çok geç tanıştım bu sporla, çok zorluk çektim, tek başıma kaldım. Destek olmadığında zordur bu işler. O yüzden yeni nesle elimden geldiğince yardımcı olmak istedim.

Mercedes markasıyla nasıl buluştunuz?

Mercedes’in spora verdiği destek ortada. Bizim yarışma ve şampiyonalarda minik işbirliklerimiz oluyordu. Bir gün onlara hayalimi anlattım, ‘kendi adımla okul açmak, insanlara bu sporu öğretirken sporcu yetiştirmek istiyorum’ dedim. 2016 yılında da hayalim gerçek oldu.

Haberin Devamı

Artık burada mısın?

Geçen yıldan beri tam zamanlı olarak buradayım.

6 saatte suyun üzerinde kayarsın

Kaç kişiye eğitim verdiniz bugüne kadar?

Yaklaşık 4 bin kişiye hizmet vermişizdir. Her yıl hem okulun kapasitesi artıyor, hem spora ilgi.

Kiteboard mu, kitesurf mü bu işin adı?

Çok güzel soru çünkü hep karıştırılıyor. Sporun adı kiteboard ama sörf tahtası kullanılırsa kitesurf diyoruz.

Pahalı bir spor mu?

Diyelim fen, matematik dersi aldığınızda ne kadar ödüyorsanız, o kadar aşağı yukarı... Ayrıca burada ciddi malzeme yatırımımız da var. Ders ücretine malzemeler de dahil. Eğitim bittiğinde de isteyen kiralayabiliyor.

Kaç derste suyun üzerinde kayabilirim?

Temel eğitim paketi 6 saat. Bu 6 saati iki üç günde tamamlıyoruz, sen egzersiz yapıyorsun bol bol. 6 saat sonunda tek başına kayarsın. Sonrası sana bağlı!

Kaç tane kite okulu var Türkiye’de?

Çok var ama Akyaka’da doğa koşulları mükemmel. Rüzgar her gün, denizden karaya stabil esiyor. Deniz sığ, ayakların yere değiyor ve denizin altı tamamen kum.

Haberin Devamı

Üç kelime… İnsanlar bu sporu niye yapsın?

Özgürlük, heyecan, sağlık.

Kiteboard da artık olimpik spor

Kite board rüzgara karşı bir güç gösterisi aslında. Hollandalı kiteboard’cu Lasse Walker’ın gösterisine de Mercedes-Benz X-Class araçlar yakıştı doğrusu...

Mısır tarlaları arasında aracın gücünü test etmek, Akyaka’nın virajlı yollarında deneme sürüşü yapmak dışında; X-Class aracın arkasına bir DJ seti kurulması da şahane bir görüntü yarattı sahilde.

Bu arada Bilge Öztürk’ten aldık haberi: Kiteboard artık olimpik bir spor... Veee olimpiyat oyunlarına dahil edilen kiteboard sporu için Bilge Öztürk de hazırlanıyor.

Önce ekimde Katar’daki Dünya Plaj Oyunlar’na katılacak, sonra dünyadaki ilk 20 kiteboard sporcusu arasına girerse 2024’te Paris’te yapılacak Olimpiyat Oyunları’nda yarışacak. Haydi Bilge bastır, kim tutar seni…

DJ Berna Öztürk’ün Mercedes X-Class aracın tepesinde yaptığı müziklere, rengarenk uçurtmaların görüntüleri eşlik etti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder