Şirin Sever Erkekler neden oje sürer?
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler neden oje sürer?

Epeydir, bazı ünlü erkekleri ojeli görüyorum. Uraz Kaygılaroğlu ile başladı, Bartu Küçükçağlayan, Enis Arıkan, en son da Alican Yücesoy’da görünce merak ettim; yeni bir akım mıdır, olay nedir diye... Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak’a sordum, o da tane tane anlattı:

***

  • Erkeklerin oje sürmesi 2016 yılında başladı. Yanlış değilsem, Tayvan’daydı galiba, tek parmağı ojeli bir kız çocuğunun tecavüze uğramasıyla tüm Hollywood yıldızları tek bir parmağını boyayarak olaya tepki göstermişti. Kız çocuklarının, kadınların yanlarında olduklarını gösteren bir tutumdu o günlerde.
  • Son zamanlarda popüler olan boyalı erkek tırnakları ise daha farklı. Burada daha çok, erkeklik ve kadınlık kavramlarının form değiştirdiğini görüyoruz. Yani evrimsel bir süreç gibi düşünün... Görevler, tanımlar değişiyor. Erkeğe atfedilen maçoluk, maskülenlik gibi kavramlar değiştikçe, erkeğin kadının alanına daha fazla temas ettiğini görüyoruz. Kadınlar epeydir erkeklerin alanına temas etmişti zaten, erkeklerin yapabildiği bir sürü işi yapıyorlar malum. Eril enerji de yavaş yavaş kadınları anlamaya başlıyor. Elbette her erkek için geçerli olmasa da, durum böyle..
  • İşte bahsettiğin bu ünlü isimler de, aşırı maço olmayan, heteroseksüelliği abartıp buradan prim kazanmaya çalışmayan erkekler. Aslında insan gibi davranan erkekler! Bu akım değil, bir temas bence. Kadın gibi hissetmeye bir temas. Sakın burada bir eşcinsellik duygusu aramayın, değil çünkü! Hani ‘erkek pembe giymez’ klişesi var ya, bu tür tabular yıkılıyor artık. Renkler, tutumlar, kıyafetler cinsiyetlerden uzaklaşıyor. ‘Bu kadar farklılığa gerek yok’ tavrı.
  • Ben durumu küçük bir temas, küçük bir yaramazlık, küçük bir şımarıklık, ne hissedeceğine bakmak, merak gibi görüyorum. Gayet de sağlıklı karşılıyorum. Cinsiyetlerden ziyade insan odaklı bir döneme geçiş. Bir şey eğlenceliyse tadını çıkarmak lazım. Altında çok art niyet aramak saçma geliyor artık.

Ona ben karar veririm!

Aşkım Kapışmak’ın söyledikleri çok mantıklı, çok açıklayıcı ve net. Öte yandan, zamanında Uraz Kaygılaroğlu, ojeli tırnakları yüzünden eleştirildiğinde söylediklerini hatırlamak da bu yazıya ‘cuk’ olur sanki. “...Beğenip beğenmemek çok kişisel, saygı duyarım ama hakaret kabul edilemez. Kızdım ve kırıldım açıkçası… Ben bir kanaat önderi ya da bilirkişi değilim, eğer ille de bir yanımı örnek almanız gerekiyorsa, insan olarak güzel yanlarım var. Onlara da göz atabilirsiniz” diyerek şunu eklemişti cümlelerine: “İş hayatımda bugüne tırnaklarımla kazıya kazıya geldim, o yüzden onları ne şekilde ve ne renkte kullanacağıma da ben karar veririm!” Bu mudur? Net olarak budur!

Haberin Devamı

Bu değişim içimizi açtı

Yeri gelmişken… Aşkım Kapışmak’ın tespitlerine bir de ‘sıkılmışlık’ duygusunu eklemek isterim. Bence erkekler de tekdüzelikten sıkıldı artık! Sadece oje sürmelerinden değil, erkeklerin sıra dışı giyimlerinden de bunu anlamak mümkün. Aynı şeyleri giy giy nereye kadar?!! Bir dönem futbolcular trendsetter olarak öne çıkardı ama fazlasıyla markaya boğulmuş halleri, paralarını üzerlerinde gösterme çabaları itici olmaya başladı. Zira mesele marka giyinmek değil, pazar malı da olsa tarz olmak aslında! Ardından sahne sanatçıları sahnede tarzlarını konuşturmaya başladı. Sahnedeki o allı pullu, simli kıyafetler ya da tarz ceket-pantolonlar özel gecelere, açılışlara ve kırmızı halılara taştı sonradan. Örnekler arttıkça bu şıklık sokağa bile yansıyacak bence. Hatta arada görüyorum; bol pantolonlar, kaftanlar, değişik gömlekler, tiril tiril giyinenler artıyor. İnci kolye takan bile var. (İlk olarak Edis konserinde taktı) Sizce de erkekler böyle daha şık, daha tarz, daha eğlenceli değiller mi? Ben gidişattan çok memnunum kendi adıma, oh bee içimiz açılsın biraz. Bu şıklığı, kendine özeni, alınan iltifatları gördükçe belki her erkek kendine bakmaya başlar biraz; ne dersiniz?

Haberin Devamı

Erkekler neden oje sürer

 

Şıklıkta Aziz Amca gibi ol!

Erkeklerin değişen tarzından bahsedip Aziz Amca’yı atlamak olmaz! Instagram’ın en şıkı o! Cizre’de yaşayan 76 yaşındaki Aziz Serim, emekli olduktan sonra renkli giyinme kararı almış ve takımlarından aksesuarlarına kadar her şeyini renkli seçiyor, üstelik neon renkler seviyor. Takip edin ve biraz giyinmeyi öğrenin beyler.. Evet, bugün erkeklere ayırdığım köşe yazımın sonuna gelmiş bulunuyorum, herkese kalpten teşekkürler.

Erkekler neden oje sürer

Sıradaki haber yükleniyor...
holder