Şirin Sever ‘Öcü’ değil başka bir şeysin!
HABERİ PAYLAŞ

‘Öcü’ değil başka bir şeysin!

Bergen’in hikayesini bilmeyen yoktur bu topraklarda... Eşi Halis Serbest tarafından her tür şiddete uğrayan, yüzüne kezzap atılan, hayatı kararan, sonunda öldürülen, kadın şiddetinin sembolü olmuş malum sanatçı. Hayatı, 2022’nin mart ayında sinemalardaydı.

‘Öcü’ değil başka bir şeysin

‘Acıların Kadını’nın hikayesi, onca acıya rağmen hiç ajitasyon yapılmadan, çok başarılı şekilde çekildi. Filmi izledikten sonra şöyle yazmıştım; “Filmin en sevdiğim kısmı jenerik. Çünkü oyuncuların ismi, yanlarında oynadıkları isimlerle birlikte akarken Erdal Beşikçioğlu adının yanı boştu! Bir kadının hayatını cehenneme çeviren, sonunda da onu yok eden o caninin ismi jeneriğe yazılmayı elbette hak etmiyordu. Zaten filmde o pisliğin adının hiç geçmediğini de, jeneriği görünce fark ediyorsunuz. Bu küçük ama anlamlı detay için, ekibi bir kez daha tebrik ederim.” Elbette, böyle korkunç bir insanın boş durmayacağı tahmin edildiği için de o isim jeneriğe yazılmamıştı, orası da ayrı. Nitekim film çok izlendi, çok iyi gişe yaptı. Halis Serbest, yaşadığı Adana’nın Kozan ilçesinde filmin gösterimini engellemek için elinden geleni yaptı. Ayrıca ‘Bergen’ filminin yapımcısı Orchestra Content’e manevi tazminat davası açtı. Serbest “ölüm tehditleri aldığını, rızası olmadan filmin çekildiğini ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu” öne sürüyordu. Evet evet, bir de rızasının alınmasını beklemiş! Ne güzel kafalar değil mi? Kadına her tür eziyeti yapmışsın, canını da almışsın, mis gibi iyi halden de çıkmışsın, artık otur köşende, sus ve biraz utan değil mi? Yok, yavuz hırsız ev sahibini bastıracak illa ki! Neyse, gelelim bu yazının sebebine: Çok şükür mahkeme davayı reddetti. “Bu filmde beni öcü olarak gösterdiler, kesinlikle gerçeği yansıtmıyor” savunmasında bulunan Serbest’i kaale almadılar. Bu yazı da, o kadını yattığı yerde incitmeyen mahkeme heyetine teşekkür yazısıdır. Bir de sormak isterim size; Bergen’i mezarında bile rahat bırakmadığı için, mezarın parmaklıklarla korunmasına, kilit takılmasına sebep olan bu adam ‘öcü’den daha öte bir yaratık değil midir? Ne sıfatlar sıralanır oysa buna ama kötüyle kötü olmayalım şimdi.

Haberin Devamı

‘Öcü’ değil başka bir şeysin

Haberin Devamı

BU ŞİDDETE ARTIK KELİMELER YETMİYOR

Bir kadınla yenişememek... Psikopat erkeklerin aşamadığı/ baş edemediği şey tam da bu! İşte bu yüzden Bergen’in eski kocası gibi kezzap atanı da var, bir kadının yüzünü boydan boya keseni de... Buyrun işte geçen hafta basına yansıdı bu olay: Çetin Akay, aynı iş yerinde çalıştığı Gülhan Karadereli’yi bıçakla yaralayıp bu hale getirmiş. Kadının yüzüne 40 dikiş atılmış. Saplantılı şekilde kendisini takip ettiği, taciz ettiği ve tehdit mesajları attığı için karakola şikayet edildi diye! Bunu yapan insan olabilir mi ya? Ama yapıyorlar maalesef. Bu insan müsveddeleri ağır şekilde cezalandırılmadığı sürece de yapmaya devam edecekler. Bergen’in eski kocası da baksın şu kadının suratına ve onun gibilere ‘öcü’ demenin çok hafif kaldığını görsün. Öcüymüş! Hadi ordan be

‘Öcü’ değil başka bir şeysin

‘LAN’ BU NASIL ŞARKI!

Ne şarkıymış arkadaş! Mabel Matiz ‘Lan’ diye bir şarkı yaptı, Zeynep Bastık da okudu, o günden beridir şarkı herkesin dilinde, herkesin sayfasında ve sohbetinde. ‘Son yıllarda hiç hit çıkmıyor, bütün toplumda karşılık bulan bir şarkı yapılmıyor’ deniliyordu, buyrun size o şarkı işte! Ki hatırlatayım; bundan önceki hit şarkı ‘Antidepresan’ı da Mabel Matiz yapmıştı, herkesin dilindeydi. Adam, hit makinesi resmen. Bu arada ‘Lan’ şarkısı dünya starlarının yarıştığı ‘Spotify Global 50’ listesinde 21. sıraya yükseldi. Tamamı Türkçe ilk şarkı olarak bu sırada yer almak gerçekten büyük başarı; bravo. Bence Mabel Matiz’i iki kez kutlamak gerek... Birinci neden, böyle duygulara hitap eden bir şarkı yaptığı için. İkincisi de bu patlayacak şarkıyı Zeynep Bastık’a verdiği için. Herkes sosyal medyada, Zeynep Bastık’ın söylediği cover’larla popüler olmasına gönderme yaparak “Mabel niye verdin bu şarkıyı Zeynep’e, o nasılsa söylerdi” diyor ama bence şarkı Zeynep Bastık’a cuk olmuş, çok yakışmış. Cover’lar dışında hiçbir şarkısı patlamayan bir şarkıcı olarak, Mabel’e ne kadar teşekkür etse az.

Haberin Devamı

‘Öcü’ değil başka bir şeysin

Mustafa Mert Koç - Çağatay Ulusoy

SESSİZİM, NEFESSİZİM...

Bu aralar en çok dinlenenlerde Mustafa Mert Koç’un ‘Sessizim’ isimli parçası da var, herkesin dilinde maşallah. Şarkının melodisini Çağatay Ulusoy ile birlikte bulmuşlar, 17 dakikada da sözleri yazmış. Sonra arabada ikisi birlikte söyleyince, şarkı patladı gitti. Benim de listemin ilk sırasında bu şarkı var. Sessiz kalanlara iyi geliyor belli ki!

HESABA MUTLAKA BAKIN!

Bizim Halil Kalmuk yazmış önceki gün POSTA’nın ikinci sayfasına... Tuba Ünsal bir restorana gidip çocukları ile yemek yemiş, hesap gelince de adisyona bakıp şok geçirmiş. ‘Geçirdikçe geçirmişler’ diyor; kişi başı 5 salata falan yazmışlar. O kadar çok yaşanıyor ki bu olay... ‘Nasılsa bakmazlar’ diyerek yemediğimiz şeyleri yazdıkça yazıyorlar hesaba. Kazara bakarsanız da, ‘Pardon yanlış olmuş’ deyip sıyrılıyorlar kolayca. Ama ya tutarsa! Bazı yerlerde servis ücreti de hesaba eklenmiş oluyor ama size söylemiyorlar. O yüzden siz siz olun adisyonunuzu mutlaka inceleyin. Bunda utanacak, sıkılacak bir şey yok. Maalesef maliyetler arttıkça, bazı mekanlar hileye daha çok başvurmaya başladı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder