Şirin Sever Sahneden naklen
HABERİ PAYLAŞ

Sahneden naklen

Pandemiden dolayı tiyatro salonları bir bir kapanıyor malum... Biz de şahane oyunlar izlemekten, gelişmekten, ufkumuzu açacak/bakış açımızı değiştirecek hikayelerden uzak kalıyoruz maalesef. Moda Sahne böyle olmasın diye uğraş verenlerden. Hem zor durumda kalan oyuncular ayakta durabilsin, hem de insanlar tiyatrosuz kalmasın diye bir kampanya başlattılar. Seyircisiz oyun oynuyorlar.

Sahneden naklen yayınlıyorlar! Yani Moda Sahne’nin web sitesine giriyor, oyunlara bakıyor, bilet alıyorsun. Onlar da sana oyunun linkini atıyor. Oyun hangi gün ve saatteyse; o saatte bilgisayarını ya da telefonunu açıp oyunu naklen izliyorsun. Fiyatlar 25 TL ile 250 TL arasında. Bu, aynı zamanda bir dayanışma hareketi olduğu için istediğin bilet fiyatını ödüyorsun.

Haberin Devamı

12 Aralık’ta ilk oyun oynandı. Mert Fırat, Öznur Serçeler ve Çağlar Yalçınkaya’nın yer aldığı ‘Bütün Çılgınlar Sever Beni’. Karısını sınamak için en yakın arkadaşıyla kurgu yapan bir adamın planlarını anlatan, keyifli bir oyun. İçerden aldığım bilgilere göre, tam iki bin kişi izlemiş. Yani Moda Sahne, seyircisi ile buluşmanın yolunu bir şekilde bulmuş. Bana gelince…

Kitaba dokunarak okumayı seven, sinemayı sinema salonunda izlemeyi tercih eden, konseri tiyatroyu kanlı canlı izlemek isteyen biri olarak; bu deneyim hiç fena değildi. Sessizlik içinde, bana ait bir dünyada; üstelik başka insanların sesi, gürültüsü, hışırtısı, fısıltısı, öksürüğü tıksırığı olmadan canlı canlı oyun izlemek gayet iyiydi. Hiç yoktan iyidir!

Sırada ne var?

  • 19 Aralık’ta, ‘Babamı Kim Öldürdü?’ oyunu var Moda Sahne’de. Onur Ünsal oynuyor. Bir gencin işçi olan babasından yola çıkarak; erkeklik, işçilik, aile gibi olgulara yaklaşımı anlatılıyor.
  • 26 Aralık’ta, ‘Yeni Bir Şarkı’ var. Caner Cindoruk ve Melis Birkan oynuyor. Uzun bir evlilikten sonra ayrılan çiftin; 4 yıl sonra buluşmaları ve yaşadıklarını gözden geçirmelerini izleyebilirsiniz.

Pozitif kal Metin Şentürk!

En başta Covid’in kendisi; o kadar negatif olay, o kadar negatif insan var ki hayatımızda. Bir lokma keyif veren, iyi hissettiren, pozitif olan her ne varsa bırakmamacasına öpüp sarılasım geliyor resmen. Metin Şentürk mesela... Covid testi pozitif çıkmış, o ne diyor? “Zaten pozitif bir adamdım, testimin de negatif çıkmasını bekleyemezdik!!” Şentürk hayata bakışıyla, eğlenmesiyle, pozitifliğiyle hep içimi açanlardan. Görme engeliyle ilgili de asla dram yapmıyor. Hatta görememekle ilgili sürekli espri yaptığı için ben onu görüyor sanıyorum mesela! Hep böyle pozitif kal Metin Şentürk ama Covid hariç! Acil şifalar diliyorum.

Haberin Devamı

Birkaç güzel şey...

  • Geliriyle otizmli bireylere eğitim sağlayan Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali, pandemiye yenilmedi, dijitale taşındı! Yılbaşı hediyelerinizi, 8 Ocak’a kadar Trendyol’da sürecek festivalden alırsanız; gelir otizmli çocuklara gidecek.
  • Pandemi boyunca bol bol kullandığımız Getir uygulamasının GetirYemek versiyonu; ocak ayı sonuna kadar restoranlardan komisyon almıyor. Amaç, ayakta kalmaya çalışan yeme içme sektöründeki çalışanlara destek olmak. Yani herkes bir sipariş verse, çok güzel şeyler olur.
  • Koç Sistem, bilinçli teknoloji kullanımına dikkat çekmek adına başlattığı ‘Aile Saati’ projesi ile ebeveynleri her gün 19.00-20.00 saatleri arasında dijital ekranları kapatmaya ve mola vermeye davet ediyor. Bu projenin yeni ortağı da Yapı Kredi Yayınları. Yayınevi bu proje için; ‘Her Güne Bir Oyun’, ‘Her Güne Bir Masal’ isimli kitaplar basarak ebeveynlerle paylaşacak.

Bir Pınar Altuğ hayranıyım

Gerçekten hayranım… Yıllardır kocası üzerinden saldırılan, ondan daha genç kocası var diye olmadık terbiyesizliklere ve siber zorbalığa maruz kalan bir kadın olarak yıkılmadı, dimdik ayakta. Kocasına da, evliliğine de sahip çıkıyor, tek laf ettirmiyor, pes etmiyor, kendini kaybedip yanlış bir şey de yapmıyor. Yıllar önceki evliliğiyle ilgili sorular bir programda sorulduğu için yeniden gündemde Pınar Altuğ, o yüzden yazmak istedim.

Soruya cevabı şahaneydi: Kime ne, size ne? O ilişkide iki tarafın neler yaşadıklarını biliyor muyuz? Üzerinden yıllar geçmiş mi? Artık mutlu bir evliliği var mı bu kadının? Siz beğenmesiniz de o gayet mutlu mu? O zaman gerçekten bize ne? Yıllardır kadını tüketmeye çalıştılar ama o tükenmiyor. Kendisini tebrik ediyorum, takdir ediyorum, Allah bize de ona verdiği sabırdan versin diye bol bol dua ediyorum.

'Yeni Batman siyah olacak'

Futbol sahasında bir siyaha ‘N’ ile başlayan sözler sarfedilmesini ırkçılık sayıyoruz ama bu başlık daha beter! The Guardian gazetesindeki bir haberde; serinin yeni filminde Batman maskesi takacak kişinin Tim Fox isminde siyah bir adam olacağı açıklanmış.

Haberin Devamı

Başlıklar haliyle ‘Yeni Batman siyah olacak’ şeklinde. Bu da ırkçılık değil mi? Beyaz biri oynadığı zaman, ‘beyaz adam oynayacak’ diyor muyuz? İşte bu söylemlere dikkat ettiğimizde; sahadaki saygısızlıklar da otomatik olarak ortadan kalkacak. Yani eğitim şart. Özellikle de haber dilinde!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder