Şirin Sever Sanat dolu Bodrum
HABERİ PAYLAŞ

Sanat dolu Bodrum

Bayram öncesi Bodrum turundayım.. Şimdilik fırtına öncesi sessizlik var. ‘Bayramda patlama olacak’ beklentisinde herkes. Otellerde boş oda bulamadığımıza göre, bayramda buralarda adım atacak yer de olmayacak belli ki. Tatilci akını ayrı, bir taraftan sanat çıkarması da sürüyor. Önceki yıllarda tek tük rastladığımız sergiler/ galeriler, akın akın Bodrum’a gelmeye başladı. Sanatsal etkinliklerin desteklenmesi, sadece kış aylarına sıkışmaması, 12 aya yayılması adına şahane bir çaba bence. Tatilci gündüz plajda, gece yemeğe çıktığında neden bir sanat eserini görüp incelemesin değil mi ama? Peki neler var, göz atalım mı? Belki yolu Bodrum’a düşenler uğramadan geçmez. G G G Bu yazın en heyecanlı olayı Pilevneli Gallery’nin Bodrum çıkarması! Yalıkavak’taki 6.5 dönümlük arazide açılan Pilevneli Yalıkavak’ta, farklı sanatçıların heykelleri sergileniyor. 15 Eylül’e kadar, pazartesi günleri hariç gezmek isteyen herkese açık ve ücretsiz. Zaaf isimli restoranı ve özgün ürünlerin satıldığı mağazayı da görün. Bodrum’un en bayıldığım, en sanat dolu mekanı Zai’de; Anna Laudel sanat galerisine ait eserler sergileniyor. Fırat Neziroğlu’nun ‘İçimdeki Deniz’ başlıklı sergisini özellikle kaçırmayın derim. Cumartesi günü açılan Momo Bodrum’daki duvar resmi göz alıcı. Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya’nın içlerinden gelen desenlerle yaptığı 12 metrelik duvar deseni görülmeli. İstanbul’74’ün sanat ve tasarım sergisi ‘İnsan ve Doğa Arasında’ Bodrum Maçakızı’nda ziyarete açıldı. Sergi, bölgenin antik ve kültürel dokusuyla harmanlanmış eserleri bir araya getiriyor. Sevil Dolmacı Art Gallery, Bodrum’un en güzel koylarından Demirbükü’ndeki Mesa Bodrum’da bir açık hava heykel parkı açtı. Ünlü heykeltıraşların eğlenceli heykelleri, Alice Harikalar Diyarı konseptiyle hazırlandı. 1 Eylül tarihine kadar görülebilir. ‘Gallery Art Port’, ünlü ressam Alea Pınar Du Pre’nin ‘Watermelon Sugar High’ isimli kişisel sergisiyle Bodrum Kumbahçe’de kapılarını açtı. 10 Temmuz’da Bodrum Loft’ta Alman merkezli König Galeri işbirliği ile ‘Harmony’ isimli sergi açılacak. Ünlü sanatçıların eserleri Loft’un farklı köşelerinde sergilenecek. Gezin, görün, tadını çıkarın.

Haberin Devamı

 SU SPORLARI İZLEMENİN DAYANILMAZ KEYFİ...

Haberin Devamı

 Bodrum’da sadece sanat konuşulmuyor, sporun kalbi de burada atıyor! Geçenlerde çok eğlenceli bir spor organizasyonuna denk geldim. Bodrum’un en havalı otellerinden Caresse Bodrum, Vakkorama Watersports Championship’e ev sahipliği yaptı. Su kayağı, wakeboard, su jeti ve flyboard yarışmacıları; 3 gün boyunca hem yarıştı, hem de tatilcilere görsel şölen yaşattı. Hem Power FM’in DJ’leri hem de yurt dışından gelen DJ Mono, Ash ve Allen Hulsey şampiyona boyunca Buddha Bar’da çok eğlenceli performanslar sergiledi. Bu arada su sporları içinde en büyük ilgiyi flyboard yarışmacıları çekti diyebilirim. Jet ski motorundan güç alarak 8-10 metre kadar yükseğe çıkmanızı sağlayan bu şovu yapmak için herkes sıraya girdi resmen! Türkiye birincisi Kahraman Aktaş da, isteyenlerin flyboard’u denemesini sağladı. Ev sahibi Cem Hakko bize ‘aman sakın yapmayın’ derken, bir baktık kendisi gökyüzünde! Öyle eğenceli ve havalı bir olay ki bu flyboard, kayıtsız kalamıyorsun işte böyle. Bu şampiyona ile uzun yılların ardından su kayağı, wakeboard, su jeti ve flyboard kategorilerinde Türkiye Şampiyonası da düzenlenmiş oldu. Emeği geçenlere bravo çünkü bu tür aktiviteleri tatilcinin ayağına getirmek çok kıymetli. Ayrıca çok da izlenesi.

Haberin Devamı

 Türkbükü’nde 2 lezzet noktası

 Otel dediğin kompakt olmalı! Odadan restorana, oradan hop denize. Yürümek, yorulmak, terlemek olmasın. Aradığım tatil rahatlığı bu. İşte Bodrum Türkbükü’ndeki No:81 Hotel, tam da böyle bir yer. Türkbükü’nde ama o bölgenin gürültüsüyle alakası olmayan, 6 bin metrekare yeşil arazi üzerine kurulu, denize sıfır bir otel. Mutfağı da şahane. Deneyimli şef Gürkan Ürün, DAZE restoranda tam bir gastronomik deneyim yaşatıyor. Mevsime özgü doğal ürünleri hem kahvaltıda, hem plaj menüsünde hem de fine-dining restoranda bulmanızı sağlıyor. DAZE bu sene Türk DJ ’lerin yanı sıra dünyanın önde gelen DJ’lerini de konuk etmeye hazırlanıyor. Anlayacağınız burada gastronomi, miksoloji ve müzik bir arada. G G G Divan Grubu bir süredir yenilenme, gençleşme atılımında. Markanın Türkbükü’ndeki klasiği Divan Bodrum da, bu çerçevede yeni bir sayfa açıyor. Geçen yıl yenilenen otel, bu yıl Divan İstanbul’un ünlü restoranı Maromi’yi Bodrum’a transfer etti. Japon mutfağının en iyi örneklerini sunan Maromi’nin şefi Kenji Kume, açılış gecesinde müthiş lezzetler sundu. Divan Grubu Genel Müdürü Murat Tomruk’un kalabalık bir davetli grubuyla açılışını yaptığı restoranda; orkinosun canlı canlı sashimi’ye (saşimi) dönüşmesini izledik. Şef Kenji’nin oluşturduğu menü, Japon mutfağına ve suşi seven herkese hitap edecek ve ‘iyi ki Türkbükü’nde böyle bir Japon mutfağı var’ dedirtecek.

 Geçen hafta olan biten...

 Aslı Hünel aradı, “Bikini giymek örf ve adetlerimize uygun değil” diye bir beyanatı olmadığını söyledi. Başka konularda söyledikleri birbirine karıştırılmış. Kadınların kıyafetine laf edilmesine o kadar sinirleniyorum ki artık, verip veriştirmiştim kendisine. Fakat o kadar edepli, o kadar usturuplu etti ki itirazını, ‘keşke herkes böyle olsa’ dedim ve itirazını buraya taşımayı görev bildim. Arka arkaya o kadar çok COVID olan duydum ki, panikledim! Haftalık vaka sayıları 57 bine ulaşmış. Avrupa’da bazı ülkeler (mesela İspanya) girişte PCR testi istemeye başlamış yeniden. ‘Eyvah başa mı dönüyoruz’ paniği sardı beni! Fransız modaevi Dior, 2023 yaz koleksiyonunda Gaziantep’in 16. yüzyıldan kalma kutnu kumaşına yer vermiş. Bunun için şahane bir de video hazırlanmış, hepimiz bayıla bayıla izledik. İşte tanıtım gibi tanıtım! 14 Temmuz’dan itibaren petshop’larda kedi köpek sergilemek ve satmak yasaklanıyor. Hayvan sahibi olmak isteyen barınaklara gidecek bir zahmet. Güzel bir karar ama inşallah bu yasağı delecek önlemler için de tetikte oluruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder