Şirin Sever THY’nin İspanya hedefi: 1 milyon turist
HABERİ PAYLAŞ

THY’nin İspanya hedefi: 1 milyon turist

Türk Hava Yolları, dünyanın üç büyük havayollarından biri. Dolayısıyla Türkiye’nin en önemli markalarından.

Nedenini anlamak için rakamlara bakmak yeterli:

* Bu sene 91. kuruluş yıl dönümünü kutlayan marka, 454 uçaklık filosu ile 293 uluslararası, 53 yurt içi olmak üzere dünyada 130 ülke ve 346 noktaya uçuyor.
* 2023’ü rekorlarla kapatan THY, 53 milyon dış hat olmak üzere toplamda 83.4 milyon yolcu taşıdı.
* Geçen yıl dünyadaki her 30 yolcudan birini taşıyan şirket; Türkiye ekonomisine de 56 milyar dolarlık katkı sağladı.

Haberin Devamı

THY’nin İspanya hedefi: 1 milyon turist

THY sadece yolcu taşımakla da kalmıyor, ülkenin tanıtım elçisi gibi çeşitli stratejiler de geliştiriyor. Uçuş yapılan ülkeleri çeşitlendirmek, sürdürülebilir bir turizm endüstrisi oluşturmak, turizm sezonunu 12 aya uzatmak ve Türkiye’ye olan turizm talebini 81 ilimize yaymak bu stratejiler arasında. Bu kapsamda da dünya genelinde 200’den fazla ülke ve bölgede çok aktif pazarlama ve tanıtım faaliyetleri yürütülüyor. Tüm amaç; Türkiye’yi turizmde öncelikli destinasyonlar arasında konumlandırmak. Önümüzdeki en yakın hedeflerden biri de şu; tam 1 milyon İspanyol turistin ülkemize gelmesini sağlamak. THY’nin Madrid seferlerinin başlamasının 40. yılı şerefine, İspanya’nın başkenti Madrid’te düzenlenen etkinlikte açıklandı bu hedef. 130’dan fazla acentenin, İspanyol basınının ve İspanyol influencer’ların katıldığı Türkiye tanıtım gecesindeydim... Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Ahmet Bolat, yönetim kurulu ekibi ve Türkiye’nin İspanya Büyükelçisi Nükhet Küçükel Ezberci’nin de katıldığı etkinlikte, gurur verici rakamlar paylaşıldı. Geçen yıl İspanya’dan Türkiye’ye 324 bin turistin geldiğini, bundan sonraki hedefin ise 1 milyon İspanyol turist olduğunu söyleyen Bolat şu noktanın altını çizdi: “Buradaki 40. yıl dönümümüz sadece geçmişteki başarılarımızı kutlamak için değil, aynı zamanda bu iki canlı ülke arasındaki kültürel alışverişi, turizmi ve ekonomik bağları geliştirmeye ve büyütmeye yönelik bir çalışmadır.”

THY’nin İspanya hedefi: 1 milyon turist

Haftada 84 sefer yapılıyor

Haberin Devamı

THY, İspanya’da 5 şehre uçuyor... 1984 yılında Madrid uçuşları başladı, 1992’de Barselona, 2011’de Malaga ve Valencia, 2012’de ise Bilbao. THY, İspanya ile Türkiye arasında sadece yolcu taşımakla kalmadı; aynı zamanda iki ülke arasında tarih, kültür ve gastronomi alanında işbirlikleri kurulmasının da önünü açtı, güçlü bağlar kurulmasını sağladı. THY’nin 2024 yaz uçuşları baz alındığında; İspanya’dan haftada toplam 84 sefer gerçekleştiği, en fazla bağlantının Barselona ve Madrid’den olduğu belirtiliyor. Türkiye’nin İspanya Büyükelçisi Nükhet Küçükel Ezberci de tanıtım gecesinde, işte bu güçlü bağlara dikkat çeken bir konuşma yaptı. “THY uçuş hatlarını genişleterek halklarımızı birleştiriyor, turistik köprüler kuruyor” diyen Büyükelçi Ezberci, şöyle devam etti: “2023’ten beri büyükelçiyim, sürekli değişik sektörlerden insanlarla görüşüyorum, toplantılar yapıyorum. Kimle konuşsam, konu her zaman THY’ye geliyor ve müthiş pozitif sözler duyuyorum. Türkiye’yi böyle iyi temsil ettikleri için THY ile gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımız gelecek ay iş adamlarıyla birlikte İspanya’ya gelecek. Yeni fırsatlar, yeni iş birlikleri konuşulacak, ilişkiler daha ileri seviyeye taşınacak. Burada en büyük gücümüz de elbette THY olacak.”

Haberin Devamı

THY’nin yeni yüzü Melis Sezen

THY’nin yeni tanıtım filmi de ilk kez Madrid’deki etkinlikte görücüye çıktı. Kerem Bürsin’den sonra THY’nin yüzü olan isim Melis Sezen’di. ‘Sadakatsiz’ dizisiyle İspanya’da da büyük şöhrete ulaşan Melis Sezen, çok doğru bir seçim olmuş. Zira İspanyolların büyük futbol şöleni El Clasico’nun yayınlandığı gece bile ‘Sadakatsiz’ reytinglerde birinci olmuş. Melis Sezen oynadığı THY filminde; mistik ve mitolojik bir yolculuğa çıkıyor. Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir üçgeninde yer alan Frig Vadisi’ne, Kybele manastırına yer veriliyor, zira bu bölgenin uluslararası arenada tanıtılması yeni turizm hedeflerinden biri. Geceye katılan Melis Sezen’le konuşurken; şunları söyledi: “Ben de sizinle birlikte izledim filmi ve çok heyecanlandım. THY ailesine teşekkür ediyorum çünkü sadece bir havayolu şirketi olarak hizmet vermiyorlar; insanların hayallerini gerçekleştirmeye de fırsat tanıyorlar. Benim için bu bir iş değil hediyeydi çünkü hiç gitmediğim yerleri gördüm. Bir sürü kültürün, farklı dinlerin yaşandığı toprakları gördüm. Öyle büyülü yerler gördüm ki, bu deneyim için çok teşekkürler. İspanya’ya ayrıca teşekkür ederim çünkü ilk yurt dışı ödülümü burada aldım ben. Sonra ‘Sadakatsiz’ burada reyting rekorları kırdı, ardından Malaga Film Festivali’ne katıldım, şimdi de Madrid’deyim. Bu da benim için bir ilk. Mutluyum, heyecanlıyım, teşekkür ediyorum herkese.”

THY’nin İspanya hedefi: 1 milyon turist

Sıradaki haber yükleniyor...
holder