Şirin Sever Yeni yıla girdik de ne oldu?
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yıla girdik de ne oldu?

Yeni yıla girerken, en çok cevapladığım sorular bu karikatürdekilerin aynısıydı yemin ederim! Herkese ev taşıyacağım, yeni yıl gecesi dolapları düzenleyeceğim dediğimde ‘aaa yazık sana’ yorumu geldi.

‘Size yazık’ dedim hepsine, ama içimden!! Her yılbaşında ‘eğlenmek zorundayız’ lobisi devrede oluyor...

Israrlılar üstelik! Hayır, evde olamaz mıyım? Hamburger yiyemez miyim? Pijamayla yeni yılı karşılayamaz mıyım? Sakin olsak, içimizden gelmiyorsa eğlenmek için zorlamasak… Alt tarafı bir yıl daha bitti.

Haberin Devamı

Bakın dün de, bugün de bir şey değişmedi. İşimizde gücümüzdeyiz, sevinçlerimiz de sorunlarımız da bıraktığımız yerde. Hatta coşkuyla aldığımız yeni yıl kararlarımızı daha şimdiden sade bir törenle ve itinayla bırakmış durumdayız.

Araştırmalar da söylüyor zaten; yeni yıl kararlarının ortalama ömrü 12 günmüş! Ön hazırlık yapmadığımız ve gerçekçi olmadığımız için olmuyormuş. O yüzden sakin olun, bırakın dağınık kalsın. Ben öyle yaptım mesela...

Yılbaşı gecesi bütün eşyalar yığınla ortadayken, televizyonun karşısına geçtim, çok da iyi geldi. Ekranın ‘en’lerini de sizin için not aldım. Buyrun, aşağıdaki yazıda…

Yeni yıla girdik de ne oldu

Ekranın en iyisi: Yarışmalar

■ Fox’taki ‘Yaparsın Aşkım’ yarışması çok eğlenceliydi... Demet Akalın-Okan Kurt ve Berkay-Özlem Ada Şahin çifti yarıştı. Erkekler eşlerini kaç dakika kucağında taşıyabilecek bölümü ve zıplayarak balon patlatma halleri komikti. Karizmatik duruşlar falan da ortadan kalkınca bakmadan duramaz oldum. İlker Ayrık’ın enerjisi başka zaten, hayranım.

■ Yılbaşı ekranının en iyisi ise hiç tartışmasız TV8’deki ‘O Ses Türkiye’ydi. Normal yarışmacılar yerine ekran fenomenlerine ve oyunculara şarkı söyletmek çok iyi kafa. Peki kimler en iyiydi? Aşağıdaki yazıda sıralıyorum…

'O Ses'in en iyisi kimdi?

■ Beyaz’ın şakaları ‘O Ses Türkiye’nin tadı tuzuydu; en komikti, en iyiydi Beyaz, net.

■ ‘Kızım’ dizisinin küçük yıldızı Beren Gökyıldız’ın ‘Shape of You’ yorumu, İngilizcesi çok iyiydi. Programın ‘en sempatik ismi’ydi Beren, çok sevimliydi.

■ Bensu Soral’ın rap performansı ‘en dikkat çeken’di. Rap söylemek zor iştir, herkes yapamaz; Bensu iyiydi ama kusursuz değildi. İşin rapçi’lere özgü o ruhu eksikti sanki.

Haberin Devamı

■ Doğu Demirkol’un ‘İnadı Bırak’ yorumu berbattı ama ‘en iyi stand up’ı yaptı. ‘Yetenek Sizsiniz’den nasıl elendiğini hatta seyircilerin onu yuhaladığını anlatarak kırdı geçirdi. “Hayır iş görüşmelerine gidiyorum, herkes izlemiş... ‘3 hayır da bizden’ diye espri yapıp yolluyorlardı. Ekmeğimin peşindeyim, ayıp ya..” diyerek anlattıkları çok güldürdü.

■ Demet Özdemir ve Can Yaman ‘Gamzelim’ şarkısını söyledi. Ses de, performans da kötüydü ama ama ‘en sempatik çift’ onlardı. Enerjileri çok iyi; dizide de, sahnede de kendilerini izlettiriyorlar. Beyaz’ın “Önce bir kas sesi duydum, onun için döndüm” diyerek Yaman’a takılması da bombaydı.

Yeni yıla girdik de ne oldu

■ Gecenin yıldızı, ‘O Ses’in en iyisi’ ise tartışmasız Enis Arıkan’dı. Jüri bile kendinden geçti, ayağa fırladı. ‘Everyway That I Can’i söyledi ve kendini şovuna adamıştı. Tül kemerler takması, dansçılarla çıkması, o kemeri fırlatması, kıvırması falan derken ortalığı yıktı geçti. Acun’un da dediği gibi bu çocuğun ruhunda şov yapmak var ve ona çok yakışıyor.

Haberin Devamı

Özgürce evlenmek bu işte!

Burcu Kıratlı ve Sinan Akçıl çiftinin yılbaşı ertesi ortaya çıkan nikah görüntülerine bayıldım... Amsterdam’daki o sade konsolosluk töreni, sadece yakın arkadaşlarının olması, damadın ‘E ama giyinmemişsin’ diyerek dekolte gelinliğe laf atması, sokaklarda upuzun duvakla ve el ele yürümeleri o kadar güzeldi ki, işte özgürce evlenmek, kendin için evlenmek tam da bu dedim.

Yeni yıla girdik de ne oldu

Başkalarına gösteriş için yapılan, servet harcanan düğünlerden sonra öyle iyi geldi ki. Gençler örnek alsın.

Seyirci ne yapsın?

2018’i sinema kriziyle kapattık malum.. Güney Koreli sinema işletmesi Mars’la yapımcılar arasında başlayan bilet fiyatlarıyla ilgili tartışma; film yazan, üreten bir avuç sinemacının yok sayılmasına kadar giden bir çirkinliğe vardı.

Mesele yapımcıların bilet fiyatları üzerinden aldıkları payın yıllardır değişmemesiydi, iş yasanın çıkmasına kaldığı için önemli filmlerin vizyon tarihi ertelendi.

Yapımcılar “Bilet fiyatlarını çeşitli promosyonlarla, özel salon, mısır promosyonları vs ile artırıyorsunuz ama bizim payımız hiç artmıyor” diyorlar. Haklılar mı? Sonuna kadar.

Ama bu kavgada en son düşünülen şeyin seyirci olması da üzücü. 2019’un gül gibi tartışması da işte bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder