Şoray Uzun Abramak
HABERİ PAYLAŞ

Önce başlığı açıklayalım. Abramak; ‘Kontrol altına almak, fırtına ve sert denizlerde gemiyi doğru biçimde yönetmek’ anlamındadır. Abdullah hoca için ilginç bir maçtı. Bir yanda neredeyse sıfırdan alıp başa güreşen bir takım haline getirdiği Başakşehir, diğer yanda ise 38 yıl sonra şampiyonluk yaşattığı Trabzonspor. Akyazı’da taraftar maç öncesi Abdullah hocaya; ‘Hocam seni seviyor ve güveniyoruz. Bu taraftar arkanda!’ mesajını çok net bir şekilde iletti.

Bu destek öyle herkese gösterilmez. Taraftarın takıma olan desteği de üst seviyedeydi. Bu destek bazen ters tepebiliyor maalesef. Trabzon; üzerinde bir baskı olmayan Başakşehir’in ataklarını savuşturduktan sonra rakip kaleye gitmeye başladı. Bakasetas aslında zayıf vurdu ama Volkan Babacan kaçırdı.

Haberin Devamı

Bazen istim üstündeyken, zor durumlardan çıkmak kolay değildir. Başakşehir, Trabzon’un önemli ve güçlü rakiplerinden biri. Son maçta 5 gol yedikten sonra bu maçı almak doğal olarak üç puanın çok çok üzerinde bir kazanım! 1995/96’da Avni Aker’de 2-1’lik Fenerbahçe mağlubiyeti nedeniyle Şenol hoca gönderilmemiş olsaydı şampiyonluk için bu kadar beklenmezdi!

Önemli olan stada isim vermek değil. Önemli olan kendi değerine sahip çıkmak. Trabzon da ‘kendi evladı’ Avcı’ya destek kararı ile ‘Abramak’ yaptı. Uğurcan önemli kurtarışlarla galibiyete katkı sağladı. Dünya Kupası arası sonrası alınan Fenerbahçe galibiyeti sonrası oluşan hava kritik Başakşehir galibiyeti ile geri geldi. Taraftar geri döndü. Takım geri döndü. Olabilecek bir kriz başlamadan bitti. Yönetim doğru yaptı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder