Şule Özdemir Bacak bacak üstüne atılıp yemek mi yenirmiş!
HABERİ PAYLAŞ

Bacak bacak üstüne atılıp yemek mi yenirmiş!

Dün yurtdışından gelen bir arkadaşımı Kemeraltı’na götürdüm. Yemek için Abacıoğlu Han’a gittik. Handaki geniş avluda güneş gören masalardan birine oturduk.

Kurlardı, yabancı bir ülkede yaşamaktı konuşurken, yanımızdan söylene söylene bir seyyar satıcı geçti. Kızgın bir sesle “Sinir oluyorum bacak bacak üstüne atıp yemek yiyenlere. Bacak bacak üstüne atılıp yemek mi yenirmiş?” dedi. Baktım adamın lafı bize. Biz iki kadın bacak bacak üstüne atmış yemek yiyoruz.

Adamın beğenmediği bir şeyin ona rağmen yapılıyor olmasına duyduğu kızgınlığı, bunu bize duyurabilmek için girdiği çabayı düşününce gülümsedim. Sonra düşündüm. Her birimizin zihinleri apayrı hikayeler üretiyor, bunlara inanıyor, varlığını sürdürmesi için çaba gösteriyor, kendi doğrusuna sen de inan istiyor. Zihinler dünyanın en iyi hikayesini de en berbat hikayesini de yaratıyor. Yanımızdan geçen adamın “Bacak bacak üstüne atılarak yemek yenmez” kuralı bende karşılık bulmuyorken, onda güçlü bir karşılık buluyor ki hiç tanımadığı birine kuralına uymuyor diye kızıyor.

Haberin Devamı

Zihinlerimize dönüp bakılmadığında karmaşasında biz de kayboluyoruz. Berraklığı bulamıyor, işimize yarayanı seçemiyoruz. Bize vakit kaybettiren inançlara sık sıkı sarılıp, ‘bunun böyle olması lazım’ diyerek kendimizi de katılaştırıyoruz. Esnek ve mutlu olmak yerine, enerjimizi tüketen şeylerle vakit harcıyoruz. Evlerimizi, arabalarımızı temiz tutarken, zihinlerimizi temizlemekle ilgilenmiyoruz. Ve o temizlemediğimiz zihinler bazen mutsuzluğumuz oluyor. Belki bu yeni yılda zihinlerimizi de temiz tutmanın yollarını ararız ne dersiniz?

Seda Eriştürk Öztüre’den yeni sergi; Yenigün

Seda yakın arkadaşım. Kemeraltı Antikacılar Çarşısındaki GoyaHub’da ilk kişisel resim sergisini açtı. Adı ‘Yenigün’. İsmi dedesinin esnaf lokantasından geliyor. Seda’nın dedesi Kemeraltı’nın eski lokantalarından Yenigün’ün kurucusu. Çocukluğu da o lokantada, Kemeraltı sokaklarında geçmiş. İlk kişisel sergisinin adını da hem çocukluğuna hem atalarına saygı niteliğinde ‘Yenigün’ ismini koymuş.

Haberin Devamı

Sergi 6 Şubat’a kadar açık. Bir Kemeraltı turu yaparsanız, sergiyi de gezi programınıza ekleyin.

Bacak bacak üstüne atılıp yemek mi yenirmiş

Sıradaki haber yükleniyor...
holder