Şule Özdemir Düğünsüz gelin olur mu?
HABERİ PAYLAŞ

Düğünsüz gelin olur mu?

Bursa’da gelinler eylem yapmış. Korona nedeniyle yasaklanınca düğünleri de iptal olmuş. Gelinlerden biri “Üçüncü defadır erteliyorum kına gecemi, şimdi televizyonlardan mı öğrenecektim iptal edildiğini” diye sitem ediyor. İzel’in “Kızımız olacaktı gittin be küçüğüm” şarkısı geliyor aklıma, “Düğünümüz olacaktı gittin küçüğüm, düğünsüz yollardayım...”

Ve soruyorum, düğün lazım mı? Düğün mekanlarını gez, menüye karar ver, davetiyeleri seç, yazısı italic mi bak, kuaförü bul, makyözü bul, nikah şekerini hazırla, girişte kim tutacak şekeri, kolonyayı kim dağıtacak, fotoğrafçıyı ayarla, gelin arabasını süsle, davetiyeleri yaz, davetiyeleri dağıt, gelinliği bul, pastaya karar ver, süslemeleri düşün, gelin buketini beğen, “Girişte hangi şarkıyla girelim aşkım, ilk dansımızı hangi müzikte yapalım, hangi müzikte göbek atalım, ay bir de özel ders dansımız vardı, gelin evden çıkmadan davullar ne çalsın, gelinin yüzünü örteceğimiz örtü nerde, konvoya kim katılacak, konvoya ne dağıtacağız havlu mu, bahşişler kimde, anne ya Nurten’i çağırma, kızım kaç yıllık komşumuz onlar.”

Haberin Devamı

Uğraşma, paran da sana kalsın

Düğünsüz gelin olur mu

Bunlarla uğraştığın yetmezmiş gibi, bir de çuvalla para harca. Evliliğin cicim ayları geçtikten sonra taksit gerçeğiyle yüzleş, o kredi senin bu kredi benim dolan. Ha bir de düğün sonrası dedikoduları. Her şey öyle güllük gülistanlık olacak değil ya. “Çok güzel olmuştun”, “Pek yakıştınız birbirinize”’lerden sonra sırasını bekleyenler var.

  • Senin o görümce ne fena, düğün boyu kös kös oturdu yerinde.
  • Aman o kayınvalide ne bilmiş, hemen aldı takıları kızın elinden, yok işiniz var sizin bununla.
  • En ön masaları hep akrabalarını oturtmuş, affedersin de bizimkiler el mi?
  • Ucuz olsun diye tavuk menü söylemişler.
  • Kız da pek çirkin, oğlumuza hiç yakışmadı.
  • Hava olsun diye bir de milletvekilini çağırmış düğüne, bizim nikahı da mıhtar kıymıştı ne olcek?
  • Bak bu kız senin oğlanı avucuna almış, ben sana diyim.

Bu kadar harcadığın paraya bir de yedin mi lafları. Bence en güzeli uğraşma, paran da sana kalsın, vaktin de. Ve elbet huzurun da. Seviyor musun kızı, seviyor musun bu adamı? Kıyın bir nikah, olsun bitsin. Sonra tatile mi çıkarsınız, evinizde terlik, televizyon yayılır mısınız, size kalmış. Yok düğünümüz olacaktı yok kınamız olacaktı deyip aylarca birbirinizden uzak kalacağınıza... Yok Instagram'da pozum olsun diyorsan bak onu sahiden bilmem. Biz sevdaya inananlardanız, like pozları uzak bize. Sevdan gerçekse sadece yârini ister yanında, arada başkaca bir şeye ihtiyaç duymaz. Sevmek yürekle yapılır, Instagram hikayeleri gibi 24 saate sığmaz. Sevgin gerçekse büyütür seni, şovların geçici olduğunu bilirsin. Hayat dediğin ne ki? Anlık mutluluk. Sevdiğin yanındaysa senden mutlusu olmaz…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder