Şule Özdemir Eski eşimin kimle evlendiğini annem benden çok merak etti
HABERİ PAYLAŞ

Eski eşimin kimle evlendiğini annem benden çok merak etti

Haberin Devamı

Geçtiğimiz gün uzun süredir görüşmediğim bir arkadaşımla buluştuk. En son eşiyle boşanmışlardı. Nasıl gidiyor hayat diye konuşurken, “Bu arada Taner yeniden evlendi” dedi. “Aaa! Kiminle evlendi?” diye sorunca “Bilmem, hiç ilgilenmedim” diye güldü. “Zaten annemle teyzem benden çok merak ettiler. Sonunda Taner oğlanı almaya eve geldiğinde sıkıştırmışlar. Kiminle evlendin, kaç yaşında, nereli, onun da ikinci evliliği mi diye sorguya tutmuşlar. Her şeyi de öğrenmişler. Onlar rahat, ben rahat” dedi. Kocaman bir güldük.

Sonra diğer arkadaşım “Ben de boşandıktan sonra Erkan yeniden evlenmeye karar vermiş, annemi aramış. Ben yeniden evlenmeyi düşünüyorum, sizin de izniniz olur mu diye. Düşün 5 yıl olmuş biz boşanalı, yeniden evlenebilir miyim diye annemi arıyor. Zaten annemle arası hep iyiydi” dedi. Böyle böyle tatlı bir kız geyiği yaptık.

Sonra düşündüm, eski eşleriyle hala görüşüp, konuşabiliyorlar, hatta eski eşlerinin anneleriyle araları kendilerinden daha iyi. Çekişmeden, kavga gürültü olmadan boşanabilmiş bu kadınlar. Bir de boşanma sürecini gerilim filmine çevirenler var. Madem boşanıyoruz, çekişelim bakalım, öyle kolay olmasın bu iş diyenler var. Çocuğun velayeti, evin, arabanın kimde kalacağı, o para benim hakkımdı, yok maddi tazminat, yok manevisi, yok nafaka, yok zamanında o bana bunu dedi derken bayağı Sauron nefretine dönüyor iş. Sauron, Yüzüklerin Efendisi’ndeki en kötü karakter, isminin anlamı da nefret. İşte onun dünyasına çekiliyormuşsun gibi bir ortam yaratılıyor. O yüzden boşanmanın da hayırlısı var. Belki evlenirken bir gün boşanırsak boşanmayı da soylu bir biçimde yapabilir mi diye bakıp ona göre eş seçmek lazım.

Hazır konu açılmışken TÜİK verilerine de bakalım.

İstatistiklere göre 2020 yılında boşanan çift sayısı 136 bin iken, 2021 yılında 174 bin olmuş. Evlenen çift sayısı 2020 yılında 488 bin iken, 2021 yılında 562 bin. Boşanma oranı önceki yıla göre %28 artarken, evlenme oranı %15 artmış. 2021 yılında boşanmaların %33,6’sı evliliğin ilk 5 yılında gerçekleşmiş. Ortalama ilk evlenme yaşı kadınlarda 25, erkeklerde 28’miş. Tabii pandeminin etkisi de var bu oranlarda. Ancak yine de boşanma hızındaki artış biraz yüksek geldi bana, siz ne dersiniz?

 

 

 

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder