Suna Akyıldız Annenle albüm isteriz Melek
HABERİ PAYLAŞ

Annenle albüm isteriz Melek

Son bir haftadır Melek Mosso ve annesi Hatice Mosso’nun sahnedeki düetine sosyal medyada denk geliyorum. Her seferinde başından sonuna kadar dinlemeden geçemiyorum. Ve hep aynı coşku. İçimden ‘Yaşa Melek’ derken kendimi buluyorum. Türküyü dinlerken her seferinde gözlerim doluyor, tüylerim diken diken oluyor.

Hele sahneden inerken annenin “Benim yapamadığımı yaptın kızım. Seninle gurur duyuyorum” sözleriyle hüzünleniyorum. Kim bilir o sahnede kurduğu hangi hayallerini gerçekleştirdi Hatice Mosso demeden edemiyorum. Melek Mosso’nun sesinin güzelliğini kimden aldığı belli. Annesinin yapamadığını öyle güzel yapmış ki Melek, onu bir kez daha ayakta alkışlıyorum. Evde annesinin söylediği türkülerle büyüdüğü net. Hayatı için mücadele vermiş ve başarmış. Hayalleri yarım kalmamış.

Haberin Devamı

Keşke annesinden dinlediği, annesiyle birlikte söylediği türküleri toparlasa. ‘Annemin Türküleri’ diye düet yapsalar. Böyle yarım kalmasa. Belli mi olur belki yapar, hem annesine hem de bizlere severek dinleyeceğimiz bir albüm sunar.

ÇOCUKKEN SİZE KİM NE YAPTI?

Konya’daki rehabilitasyon merkezindeki vahşet görüntüleri hepimizi derinden üzdü. Günlerdir kendime gelemiyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Tepki vermek için ne iyi insan olmaya ne hayvansever olmaya gerek var. Sadece biraz vicdan sahibi olmak yeter.

Hâlâ sosyal medyada ‘Sokak hayvanları da kaç çocuğa zarar verdi, ölümlerine neden oldu’ diye yorumlar dolaşıyor. Neredeyse bu vahşetin haklı, doğru olduğunu savunanlar bile var. Ne bu hayvanları sokaklara sığdırabildik ne de barınaklarda, rehabilitasyon merkezlerinde bakabildik. Keşke sevgi ile bakılabilseler. O zaman kimsenin bu merkezlere itirazı olmaz. Ama durum ortada.

Hayatlarında hiç hayvan bakmamış, kapısının önüne bir kap su koymamış, kim bilir kimlerin torpiliyle bu barınaklarda çalışmaya başlamışlar. Bir yandan bu vicdansızlara kızıp küfrederken, bir yandan da içimden ‘Bu kadar vahşete meyilli olmak için acaba geçmişlerinde ne yaşamış olabilirler’ demekten de kendimi alamadım. Yaşanan her kötülüğün özünde başka bir kötülüğün ve şiddetin olduğu net.

Haberin Devamı

NEJAT’A BRAVO!

Her ne kadar şu sıralar sinemalarda yerli yapımlar beklenen ilgiyi göremese de içlerinde şahane filmler yok değil. Kışın en sevdiğim şeylerden biri sinema keyfi yapmak. Maslak Tim Sinemaları ilk tercihim. Hem evime yakın hem kalabalık değil, üzerine diğer sinemalar gibi pahalı da değil, 44 TL. Geçenlerde sayfalar biter bitmez soluğu sinemada aldım.

Yönetmenliğini Erkan Kolçak Köstendil’in yaptığı, senaryosunu Bülent Şakrak’ın yazdığı ‘Tamirhane’yi izledim. Filmdeki bazı kelime tekrarları sıksa da geneli şahane. Oyuncu kadrosunda kimler yok ki... Erkan Can, Merve Dizdar, Rıza Kocaoğlu, Nejat İşler, kadro zaten efsane. Ayrıca kim ne derse desin Nejat İşler oyunculuğu diye bir gerçek var. Her bir sahnede adeta devleşiyor. Rol yapmıyor resmen yaşıyor. Şu sıkıcı ve keyifsiz günlerde biraz yüzünüz gülsün istiyorsanız kaçırmadan izleyin derim.

KULAĞIMA GELENLER

  • Bülent Ersoy, geçtiğimiz akşam Zorlu Beymen’e alışverişe gitmiş. 210 bin TL’lik alışveriş yapan Ersoy, mağazadan gece yarısı çıkmış.
  • Oyuncu Şebnem Dönmez yoga eğitmeni oldu. Uzun zamandır yoga ile ilgilenen Dönmez 2023 yılında ders vermeye de başlayacakmış.
  • Emel Müftüoğlu’nun kendisi gibi şarkıcı kızı Çağrı oyunculuğa adım attı. Bir oyunculuk ajansıyla anlaşan Çağrı yakında ekrana gelecek bir dizi ile anlaştı.
  • Geçenlerde saç ekimi yaptıran Murat Boz’un bu görüntüleri çok konuşulmuştu. Murat Boz’un sponsorluk anlaşması yaparak işi bedavaya getirdiği söyleniyor.
  • Zeynep Bastık’ın Katar’da verdiği konser için 250 bin dolar aldığı iddia edilmişti. Ama aldığı rakam 70 bin dolarmış.
  • Çağla Şıkel’in adı bir süre önce fotoğrafçı Ali Kalyoncu ile anılmıştı. Çevresine her fırsatta çok aşık olduğunu söyleyen Çağla Şıkel’in bu ilişkisi uzun sürmemiş. Çift geçtiğimiz hafta sessiz sedasız ayrılmış.
  • Hande Yener, atlattığı kanserden sonra alternatif tıbba merak sarmıştı. Bu ara ‘kozmik enerji’ye başlayan Yener’deki bu değişimi gören arkadaşı Rober Hatemo da Hande’nin hocası Didem Balık’a gitmeye başlamış.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder