Suna Akyıldız Arabada yatmış
HABERİ PAYLAŞ

Arabada yatmış

Depremin üzerinden bir ay geçti. Her ne kadar normal hayata geçilmeye çalışılsa da bunun uzun vadede kolay olacağını hiç sanmıyorum. Sezen Aksu’nun da şarkısında dediği gibi “Yaralı tepeden tırnağa herkes yaralı”... Hepimiz, 85 milyon derin bir keder ve üzüntü içindeyiz. Ölenleri geri getiremeyiz ama kalanların mağduriyetleri giderilinceye kadar gözümüzün, kalbimizin, ruhumuzun deprem bölgesinde olması şart.

Depremin ilk gününden beri tüm ruhuyla orada olan biri daha var ki o da Sezen Aksu. Depremin ilk gününden beri gönderdiği yardım tırlarıyla yetinmeyen Sezen Aksu da 10 gündür Hatay’da köyleri gezip yardım dağıtanlar arasında. Hayranları fotoğraf çekip paylaşmasa kimsenin haberi olmayacaktı. Küçük bir araştırma yaptım. Depremin ilk gününden beri gözünün yaşı dinmemiş. Yaşanan acılara dayanamayınca arabasına atladığı gibi soluğu Hatay’da almış. Günlerce arabasında yatıp kalkmış.

Haberin Devamı

Konser vermesi için kimsenin ikna edemediği Sezen Aksu, hayranlarını kıramamış biraz olsun yüzlerini güldürmek için istek şarkılarını bile söylemiş. Kimseyi geri çevirmemiş. Herkesi sarıp sarmalamış, günlerce dertlerini dinleyip onlarla ağlamış.

Çok büyüksün Sezen Aksu. Bu ülkenin sanatçısı olduğun için bir kez daha gurur duydum. Bu arada önceki gün İstanbul’a dönmüş ama aklı hâlâ oradaymış. Bu yüzden ayağının tozuyla Kahramanmaraş ve Adıyaman’a gitmek için hazırlıklara başlamış.

DERS ALMADIK

Kiralar almış başını gidiyor. Dün konuştuğum bir arkadaşım benim evime yakın bir yerde ev tuttuğunu söyledi. Ne kadar kira diye sorduğumda 27 bin TL deyince adeta şok oldum. Neymiş efendim depreme dayanıklıymış. Fiyat bu yüzden bu kadar yüksekmiş. Hatta eve baktırılmış. Sağlam raporu çıktığı için fiyat böyleymiş. İstanbul’da beklenen deprem açıklamaları sonrası birçok insan ev arayışına başladı.

Şehri terk edenler bile çok. Kalanlar ise can derdinden fahiş fiyatları kabullenmek zorunda kalıyorlar. Oturulmayacak kümes gibi evlerin bile fiyatı dudak uçuklatıyor. Ev demeye bin şahit istenen yerlere bile insanlar mecbur bırakıldı. En son Bergüzar Korel’in paylaşımını gördüm. Konya’da eve benzer bir yer. Depremzede bir aile 4 bin TL’ye kiralamış. İki gün yaşayamazsınız.

Haberin Devamı

Ama krizden ve mağduriyetten faydalanan bu fırsatçılar bunu bile ranta çevirmiş. Asrın felaketini yaşadık, ülkece sarsıldık ama bu yaşananlardan maalesef ders almadık.

KONSER GELİRİ ÖĞRENCİLERE

Depremin yaralarını sarmak için birçok sanatçı ve müzik şirketi elini taşın altına koydu. Hemen hemen yapılan birçok konser ve tiyatro oyununun geliri deprem bölgesindeki insanlara bağışlanıyor. Kerki Solfej’in ortağı sevgili Turgut Kerki de çalıştığı sanatçı dostlarıyla çok güzel bir iş birliği yapmış.

Kendi bünyesinde düzenlediği konser ve oyunların gelirini eğitim için bağışlamaya karar vermiş. Bu akşam Ato Congresium’da sahnelenecek olan ‘Jekyll & Hyde’ müzikalinin, 17 Mart Duman ve 18 Mart Sıla konserlerinin gelirleri de yine depremzede öğrencilerin eğitiminde kullanılacak. Bu arada Kerki Solfej yaz boyunca da öğrenciler için bir dizi konser düzenlemeyi düşünüyormuş.

Haberin Devamı

Umarım bu dayanışma daha da büyür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder