Suna Akyıldız Aslan babalar, şanslı kızlar!
HABERİ PAYLAŞ

Aslan babalar, şanslı kızlar!

Bayılıyorum kızlarıyla vakit geçiren, onlarla eğlenmeyi bilen babalara. Geçtiğimiz hafta Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri serisinde gençler tarafından çok sevilen Çakal sahnedeydi. Yakın arkadaşım, iş insanı Serkan Kalmaz’ı konserde görünce şaşırdım. “Senin ne işin var Çakal konserinde?” diye sormadan edemedim. Kızı Nazlı’nın, Çakal’a hayran olduğunu, onun için geldiğini söyledi. Ve ekledi: “İnan uzun zamandır gittiğim hiçbir konserde böyle kalabalık görmedim. Aileler çocuklarıyla konsere gelmiş. Tüm çocuklar resmen çıldırıyor.” Bu yaz özellikle Kuruçeşme’de birçok rap yıldızı üst üste sahneye çıktı. Konser organizasyonunu yapan sevgili Polat Yağcı listeleri hazırlarken rap seven kızı Nazlı’dan danışmanlık almış! Çocuklarının isteklerine saygı duyan, sevdikleri şeyleri destekleyen, onlarla eğlenmeyi gülmeyi bilen, zaman ayıran tüm babaları ayakta alkışlamak gerek.

Haberin Devamı

OPERACI İKİZLERİN SÜRPRİZİ VAR!

Geçenlerde bir davette dünyaca ünlü mezzo soprano Didem Balık ile tanıştım. Didem ve soprano ikizi Sinem Balık 20 Ekim’de Cemal Reşit Rey’de büyük bir konser vermeye hazırlanıyor. Sonrasında da Paris Moda Haftası’nda sahneye çıkacaklar. Didem özellikle bu iki konser için heyecanlı olduklarını, pandemiden sonra ilk kez sevenleriyle buluşacaklarını söyledi.

Bu arada repertuarlarına büyük hayranı oldukları Selda Bağcan’dan da birkaç şarkı almayı çok istediklerini ama henüz hangi parçayı söyleyeceklerine karar veremediklerini, hepsini çok severek dinlediklerini anlattı. En kısa zamanda sevgili Selda Bağcan’ı arayıp kendisinden hem izin hem fikir alacağını da belirtti.

Sahnede okuduğu şarkının bestecisine bile teşekkür etmekten imtina eden sözde sanatçıları düşününce, Didem Balık’a hayranlığım arttı. Şarkıların farklı duygularda, iyi yorumculardan dinlemeyi seven biri olarak açıkçası ortaya nasıl bir performansın çıkacağını şimdiden çok merak ediyorum. Dünyada isimlerini duyurmuş böyle büyük seslerin tevazuları ve nezaketleri karşısında da şapka çıkarıyorum.

OLMADI BAŞKAN!

Beni tanıyan bilir koyu Beşiktaşlıyım. Doğma büyüme de Sarıyerliyim. Yükselenim; Sarıyer yani. Geçtiğimiz cuma telefonum çaldı. Arayan Sarıyerspor’un yeni başkanı Selçuk Kavaloğlu. Ne kadar dışarıdan büyük bir ilçe görünse de eğer doğma büyüme buralıysanız mutlaka bir yerde kesişir yollarınız. Ve hemen hemen herkes yerlilerini tanır. Selçuk da o yüzden çok eski arkadaşlarımdan biridir.

Haberin Devamı

“Cumartesi sakın program yapma seni Sarıyer-Kastamonu maçına bekliyorum” dedi. Arkasından Sarıyer’e ve Sarıyerlilere büyük emek vermiş canım Refik Abi de arayıp “Evimizde ilk maçımız. Seni gelip alacağım birlikte gidiyoruz” deyince gitmek farz oldu. Maç saati yaklaşınca Refik Abi ile stadın yolunu tuttuk. 90 dakika hiç susmadan takımını destekleyen taraftarı görünce bu sezonun güzel geçeceğini anladım.

Maçı da 2-1 alınca değmeyin keyfime! Yeni yönetimin enerjisi ve sevgili Selçuk’un çabasıyla eminim takım daha da iyi yerlere gelecek. Keşke aynı duyguyu ve inancı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de gösterseydi. Evimizdeki ilk maça gelememesini anlarım ama en azından geçtiğimiz yıllarda yaptığı gibi “Yeni sezonda başarılar dilerim” pankartı o statta olmalıydı. Çünkü Sarıyerli olmak ve Sarıyer ruhu bunu gerektirir.

Haberin Devamı

HAYVANLAR İÇİN PAMUK ELLER CEPLERE LÜTFEN!

Türkiye’nin ilk ve tek Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği’nin başkanı Okan Oflaz yakın arkadaşım. Hayvanlarla ilgili verdiği çabayı en yakından tanık olan biriyim. Öyle ki artık Beykoz’da bulundukları çiftlikte yeni gelen yaralı hayvanlara yer kalmayınca, Okan daha büyük bir çiftlik arayışına girmişti.

Nihayet istediği araziyi Ömerli’de buldu. Ve birkaç ay önce yeni çiftliğine taşındı. Okan’ın da dediği gibi ‘mutlu hayvanlar çiftliği’ bağışçılarla ayakta. Okan’ın ikinci hayali ise çiftliğe bir ameliyathane kurulması. Önceki gün Okan’ı aradım. Nihayet müjdeyi verdi. Oyuncu Umut Kurt ile ameliyathane için ilk adımı atmışlar.

Hadi çorbada bizim de tuzumuz olsun. Oradaki bakıma muhtaç canlara destek olalım. Ben kendi bağışımı yaptım. Yapmak isteyenler için buraya derneğin hesap numarasını bırakıyorum. Önümüz kış. Samanı, yemi, ilacı derken maliyet yükseliyor. Garanti Bankası TR 75 0006 2000 7080 0006 2977 27 numarasına ‘bağış’ yazarak destek olabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder