Suna Akyıldız Beste haklı
HABERİ PAYLAŞ

Beste haklı

Usta şarkıcı Kayahan’ın ölümünden sonra kızı Beste Açar ve eski eşi İpek Kömürcü arasındaki sular bir türlü durulmadı. Miras kavgasıyla başlayıp iş soyadı tartışmasına kadar uzadı. İpek, Kayahan’ı kaybettikten sonra 2019’da müzisyen Alper Kömürcü ile evlenmişti. Geçtiğimiz hafta Beste’nin sosyal medyada paylaştığı sözler gündeme bomba gibi düştü. Beste, İpek’in hâlâ babasının, soyadını kullanmasından rahatsız.

Beste haklı

Aradım konuştum. Şunları söyledi: “Suna sen de babamı az çok tanıyorsun. Hayatta olsaydı; İpek ‘Kızımla aynı soyadını kullanacağım’ diyerek Açar’ın yanına, yeni eşinin soyadını eklemesine, babam izin verir miydi?” dedi. Söyleyecek söz bulamadım. Kayahan abiyi biraz tanıdıysam buna asla müsaade etmezdi. Onu tanıyan birçok kişinin de bu fikirde olduğuna eminim. Hatta buna İpek’te dahil. Söz konusu mirasa gelince; büyük usta yaşarken de Gömeç’teki evini satmak için çok uğraştı ama bir türlü satılamadı.

Haberin Devamı

Beste’ye ‘Sen kalmaya gitmiyor musun hiç?’ diye sordum. Aynen şu yanıtı verdi: “Babamın ölümünden sonra sadece bir kere gittim. Onda da duramadım. Çok üzülüyorum eve girince. İpekler mayıstan beri oradalar. Tüm ailesi babamın evindeyken ben zaten asla gitmem.” Beste’nin, evin satılıp hakkını istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Ölüm haksa, miras helal. Umarım biran önce uzlaşma sağlanır, orta yolu bulunur.

CANIMIZSIN DAİRE:16

Çorlu’da sokak köpeğinden rahatsız olan apartman mutsuzları belediyeyi arayarak köpeğin alınmasını istemiş. Aynı apartmanda daire 16’da yaşayan Özay Kaya bu duruma isyan etmiş. İçinde vicdan, merhamet olan o konuşma aslında ‘İnsanlığın’ sesiydi.

Beste haklı

Videoyu kayıt eden eşi Ayça Kaya’nın ağlarken ‘Bir şey yapmıyor ki’ diyen mırıldanması hâlâ kulaklarımda. Şunu bir kere daha anladım ki bu dünya hassas kalpler için adeta cehennem. Ve Özay Kaya öyle güzel isyan ediyor ki, insanca ama kalbinde insanlık olmayanlara. Diyor ki; “Tek biz yaşamıyoruz bu dünyada, hayvanlar da var. Biraz insan olalım ya insan! Biz kocaman evlerde yaşıyoruz şu kadar yeri çok görmeyeceksiniz bu hayvanlara”. Sözlerinin her bir satırına dinlerken kalbimizi bıraktık. Uzun zamandır gördüğüm en güzel direnişti bu. İçinde vicdan olan, merhamet olan, sevgi olan ve insanlık olan. Kalbimizi bıraktık daire 16’ya...

Haberin Devamı

NE NAFAKAYMIŞ!

Son bir aydır Serdar Ortaç’ın dilinde sadece iki kelime; “Evlenmeseydim, nafakaa vermeseydim.” Sadece ben miyim bu açıklamaları okurken yüzü asılan. Hepimizin içi şişti, bir Serdar’ın şişmiyor tekrar tekrar anlatırken. Eski eşi Chloe Loughnan’a boşanma tazminatı olarak 1 milyon lira tazminat ödemeyi kabul eden Serdar Ortaç, bunun 700 bin TL’sini verdiğini söylemişti. Kalan sadece 300 bin TL. Konser başına 200-250 bin TL alan ve yaz başından beri konserden konsere koşan Serdar’ın çoktan bu parayı ödeyip kendi yoluna devam etmesi gerekirken sürekli eski eşine diline dolaması reklamsa eğer, artık bayatladı.

TARTIŞMASIZ SERENAY

Sosyal medyada son günlerde sürekli bir kıyaslama; Serenay mı? Hande mi? Kimse kusura bakmasın da böyle bir kıyaslama Serenay Sarıkaya’ya yapılan büyük haksızlık bence. Ne oyunculukta, ne tarzlarında ortak hiçbir yanları yok. Birinin ayrıldığı, diğerinin şu an birlikte olduğu sevgilileri Kerem Bürsin dışında. Oyunculuk desen Serenay, 16 yaşından beri çok yol katetti. Dizilerdeki performansıyla adından çok bahsettirdi. Hande ise daha yolun başında. O yüzden kıyaslama yapmak yersiz, bir o kadar da saçma.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder