Suna Akyıldız Minik Liya ne isterse o!
HABERİ PAYLAŞ

Minik Liya ne isterse o!

Her erkek mutlaka kız babası olmalı şu hayatta. Neden mi böyle diyorum? Kız çocuğu olan birçok arkadaşımın ve kardeşimin zaman içindeki değişimlerine şahit oluyorum çünkü.

Mesela kardeşim; o her şeye muhalefet eden adam, 3 kızı olduktan sonra pamuk şekeri gibi dolaşıyor ortalarda. Daha nahif, daha duyarlı, daha ince düşünceli ve nazik. Kızlarının gözünden de bakmaya başladı hayata. Alın işte Tarkan... Şan, şöhret, para her şeyi var. Ama bunların hiçbiri kızının bir gülümsemesi kadar değerli değil. Önceki gün Tarkan’ı tütülü görünce bunu bir kez daha anladım. Milyonlar verseniz tütü giydiremeyeceğiniz bir pop stara kızı Liya tütüyü giydiriveriyor işte. Babalık Tarkan’a öyle güzel yakıştı ki, ne yalan söyleyeyim onun bu halini görünce eskisinden daha da çok sevdim.

Haberin Devamı

GENÇLER İÇİN KORUYUCU AİLE

Okulların açılmasıyla öğrenci evlerinin kiraları arttı. Geçenlerde Çağlayan’da kirası 900 TL olan sözde bir öğrenci evini gördüm gözlerime inanamadım. Resmen içler acısı. Değil bir insanın yaşaması, hayvanın yaşaması bile mucize. İstenen kiralar ise inanılmaz. Öğrenci bunlar yahu. Ailelerinden gelen harçlık dışında bir gelirleri yok.

Okul bitene kadar makarna ve yumurta ile karınlarını doyurmaya çalışan gençler. Hayat onlar için bu kadar zorken, üzerlerine kara bulut gibi çökmenin bir anlamı var mı? Çocuk yurtlarında yıllardır koruyucu aile uygulaması mevcut. Yıllar önce kısa bir dönem koruyucu ailelik yapmıştım. Tüm hafta sonlarını bizim evde geçirirdi. Sonra annesi durumunu düzeltince İzmir’e yerleşti. Keşke bu koruyucu ailelik sistemi, gençler için uygulanabilse. Okumak için şehir değiştirmek zorunda kalan öğrenciler mezun olana kadar belirlenen, araştırılmış, gönüllü ailelerin yanında kalabilse.

HELAL OLSUN DEMET SANA

Demet Akalın son dönemde kendisini eleştirenlere yaptıklarıyla adeta tokat atıyor. Zaman zaman ben bile her açıklamasında ‘Buna da cevap verme be Demet’ diye içimden geçirirken bir bakıyorum öyle bir şey yapıyor ki, söylediğim sözleri unutuyorum. En son Hira’nın evdeki tüm oyuncaklarını toplamış. Bir kamyon oyuncak çıkmış. 20 köy okuluna göndermiş. Birçoğu da sıfır oyuncaklarmış. Onlarca çocuğun yüzünü güldüren Demet’e helal olsun.

Haberin Devamı

ÖRNEK İMAM

Son günlerde Hıristiyan’ı, Alevi’si, Müslüman’ı birçok kişi sosyal medyada Aziz Mahmut Hüdai Cami’nin imamı hafız Mustafa Efe’nin videosunu paylaşıyor. Merak edip sayfasına girdim ve videolarını izledim. Tam bir hayvan dostu Mustafa hoca. Her cümlesi hoşgörü ve sevgi üzerine. İlk kez bir hocayı takibe aldım. Takipçi sayısına da baktım; 450 bin kişi. Birleştirici açıklamalarını dinleyince insan, böyle kültürlü, aklı başında, ne dediğini bilen kişilerin sayısı çoğalsın istiyor.

O NUMARALAR HİÇ SİLİNMEZ

Kafa dergisinin yayın yönetmeni sevgili Ayça Derin Karabulut, önceki gün kaybettiği babasının numarasını hâlâ silemediğini yazmış Instagram sayfasında. Bir anda aynı şeyi yaptığımı fark ettim. Kaybettiğim, benim için çok özel dostlarımın telefonları hâlâ duruyor. Sanki onları silersem, onlarla yaşadığım güzel anılar da silinecek diye korkuyorum. Hiç gitmemişler gibi hayatımın bir kenarımda kalsınlar istiyorum. Konuşamasak da güç katıyorlar ayakta kalmaya.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder