Tamer Heper 10 kişi yeter
HABERİ PAYLAŞ

10 kişi yeter

Binamızda 12 daire var. Biz en üst katta oturan dört daire binaya asansör yapmak istiyoruz. Binanın projesinde perde duvarla çevrili bir alan var. Bilirkişiler bu alanın asansör boşluğu olabileceğini söylüyor. Biz dört daire alt katlardan maddi katkı beklemeden bu alana asansör yapmak istediğimizde alt kattaki iki kişi buna karşı çıkıyor. Bu asansörü yapabilir miyiz? N.Y.

Sizin binanızın projesinde açıkça asansör boşluğu olduğu yazılı olsaydı yapılacak iş kolaydı. Zira ortak tesis olarak gösterilmiş bir tesisi tamamlama işlemi olarak yapılacaktı. Ancak şimdi tereddütlü. Dikkat ettim, bilen kimselerin (birkaç kişi olduğunu yazdığınız için bilirkişi tabirini kullanmıyorum) bu yerin asansör boşluğu olacağını söylemeleri projedeki bu yeri asansör boşluğu olarak kabul etmeye bence yetmez.

Haberin Devamı

Dolayısı ile bu yerin ortak bir alan olduğu kesin ancak asansör boşluğu olduğu kesin değil. Peki bunun için ne yapılabilir? Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 19. maddesinde ‘ortak alanlara yapılacak tesisler için kat maliklerinin beşte dördünün yazılı izninin yeterli olduğu’ yazılı. Madde içinde kat malikleri kurulu kararından söz edilmediği ve açıkça yazılı izinden söz edildiği için ortak alanlara tesislerin yapılması için sizin binanızda 10 dairenin yazılı izni yeterli. Size karşı çıkan zaten iki daire, binanız 12 daire. Demek ki 10 daire yazılı izin verebilecek.

Bunlardan yazılı olarak izin temin ettiğinizde asansörü yapabileceksiniz. Bence öncelikle bu 10 yazılı izni temin etmeye bakın. Zira bazıları sözlü olarak tamam der de sonra iş yazılıya gelince cayabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder