Tamer Heper 8 sene uzun zaman
HABERİ PAYLAŞ

8 sene uzun zaman

2008 yılında Ankara İş Mahkemesi’nde açtığım dava hâlâ sonuçlanmadı, ne yapabilirim? A.U.

Yazı hayatımın en kısa sorusu, soru kısa ama bu kadar soruya verilecek yanıt ne kadar uzun olur kim bilir? Okuyucum 2008’den söz ediyor yani sekiz sene. İş davaları en kısa zamanda neticelenmesi gereken davalardır. Örneğin temyizi halinde dahi iki ay içinde sonuçlandırılmalıdır, evet bu maddeye rağmen temyizden de iki ayda gelmiyor ama bahsettiğiniz sekiz sene çok ama çok uzun zaman.

Bizim adliyelerde sekiz seneyi aşan davalarımız yok mu? Var hem de çok var ama bir iş mahkemesinde işçi davasının bu kadar uzaması biraz manidar. Acaba; Davanızı takip etmediniz de dava müracaata kaldı da yenilenmedi mi? Yoksa sizin davanızın sonuçlanması için gerekli belgeleri toplayamadınız da mahkeme bunların toplanmasını mı bekliyor? Acaba birkaç defa karar verildi de karar temyizdemi bozuldu, davanıza tekrar tekrar bakılıyor? Bunların dışında aklıma başka bir şey gelmiyor? Şayet davayı siz takip ediyorsanız bu hususları gözden geçirin, şayet davayı siz takip etmiyor iseniz mahkeme kalemine gidip dosyanızın son durumunu öğrenin.

Haberin Devamı

Getirilmesi gereken belge var ise elden takip yetkisi alıp elden takip edin dosyayı tekemmül ettirin ve karara hazır hale getirin. Yazışmalarla vakit kaybetmeyin. Benim aklıma gelenler bunlar ve önerebileceğim hususlar da bunlarla sınırlı ama sekiz senelik gecikme ile doğan mağduriyetin de nasıl telafi edileceği elbette ayrı bir sorun

Sıradaki haber yükleniyor...
holder