Tamer Heper Aile tablosu nasıl?
HABERİ PAYLAŞ

Aile tablosu nasıl?

30 sene önce eşime babası miras ayırırken, herkesin yerini tapusuz, anneleri farklı olduğu için (İkinci anne nikahlı) eşime tapulu olarak hibe etmiş. Şimdi tarlayı satmaya kalkınca, ‘bozarız’ diye tehdit ediyorlar. Tapu bozulur mu?

● N.K.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucularımdan her zaman ricam olmuştur, sorularınız kısa ve açık olsun. Okuyucum kısalığa uymuş ama ne yazık ki açık değil. Benim anladığım, babası tarafından kızına bağış yapılmış, şimdi bağış olarak aldığı bu gayrimenkulü satmak isterse birileri bağışı bozacaklarını söylüyor.

Haberin Devamı

İyi ama aile tablosu nedir, bu beyanda bulunanlar kimdir? Bunun önemi var. Şayet mahfuz hisseli başka kardeşler varsa ve bu bağış onların mahfuz hissesini yani saklı payını bertaraf ediyor ise mahfuz hisselerini taleple bir dava açmaları mümkün. Ancak bu tehdit olarak kullanılmamalı. Şayet bu tehdidi yapanlar kardeşler değil de mahfuz hisseli olmayan mirasçıysa böyle bir talep söz konusu olmayacak. Hele hele bunları söyleyenler hiç mirasçı değilse hukuken yapabilecekleri hiçbir şey yok.

★ ★ ★ ★ ★

Bir başka ihtimal de şu: Şayet baba hayattaysa mahfuz hisseli olsa bile bir mirasçının böyle bir talepte bulunması için çok erken. Zira bu gibi ihtilaflar bağışçının vefatından sonra söz konusu olabilir. Okuyucumun sorusunun net olmayışı karşısında ihtimalleri değerlendirmek zorunda kaldım. Umarım okuyucumun işini görmüştür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder