Tamer Heper Arabulucuya başvurun
HABERİ PAYLAŞ

Arabulucuya başvurun

İsim değiştirerek öğretime devam eden bir okulda öğretmendim. İki yıldır ücretim eksik ödeniyordu. Pandemi dönemi geldi, öğrencilerden ücretleri topladıkları halde, param hiç ödenmemeye başlandı. Okula gitmediğimi bahane ederek, beni işten çıkardılar. Hesaba göre yaklaşık 25 bin TL alacağım var. Bunu almak için ne yapmalıyım? Y.Z.

****

Şu pandemi dönemi nelere mal oldu? Sanki üçüncü dünya savaşını yaşıyoruz. Dünyada her şey değişti. Ancak bazı çalışma şartları getirilmekle birlikte, özel okulların durumu da önem arzetti. Okuyucumun okulunun tutumunun ne olduğunu açık olarak bilmem imkansız.

Haberin Devamı

Zira bazı okullar 10 aylık sözleşme ile öğretmen alıyor. Tatil döneminde ücret ödemediği gibi gelecek yıl görev verip vermeme konusunda bir taahhüde de girmiyor. İşte okuyucumun olayında bütün bunların incelenmesi lazım. Dolayısıyla okuyucumun hakkı olup olmadığı, varsa da neleri kapsadığı hususu, yaptıkları sözleşmenin ve okulun durumunun incelenmesinden sonra mümkün olur. Aksi halde vereceğim bilgiler yanıltıcı olabilir.

Ancak okul ile aralarında bir ihtilaf çıktığı kesin. Bunun için okuyucuma önerim; arabulucuya başvurması. Bulunduğu şehirde adliye içinde arabuluculuk başvuru merkezi vardır. Buraya başvurmalı, matbu formları doldurmalı ve arabulucunun davetini beklemelidir. Kendisi ve okul temsilcisinin davet edildiği ve arabulucunun da bulunduğu ortamda, mesele konuşulmalıdır.

Zaten bir dava konusu yapılacaksa, arabulucuya başvuru mecburidir. Bunun için okuyucum, öncelikle bu yolu seçmelidir. Böylece meselenin detayı anlaşılacak ve belki de mahkemeye gitmeden bir çözüm bulunacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder