Tamer Heper Av ihalesi iptal olmuş
HABERİ PAYLAŞ

Av ihalesi iptal olmuş

Bugün bir soruya yanıt vermeyip, bir meslektaşımın gönderdiği bir açıklamayı köşeme almak istedim. Avukat Gülçin Yapıcı’nın gönderdiği açıklama beni de memnun ettiği için köşeme alıyor ve benim gibi düşünenlerin memnuniyeti için sunuyorum.

***

Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli ve Eskişehir’de yirmişer adet kızıl geyik kotasının ihale ile avlanmaya açılmasının iptali, hayvanların lehine sonuçlandı. Ekolojik dengenin bir unsuru olan ve nesli tükenmekte olan kızıl geyiklerin öldürülmesi her ne kadar “kira” olarak belirlense de aslında cinayettir ve hukuka aykırıdır. Av. Gülçin Yapıcı daha önce bu dört ilde av ihalelerinin yürütme durdurma kararını da almıştı. Bu sefer ise kararın iptali ile hayvanlar yaşadıkları alanlarda avlanmaktan kurtuldular. Yaşamak haktır. Av bir “spor” değil CİNAYETTİR.

Haberin Devamı

***

Aynı görüşü paylaştığım bu meslektaşımın girişimini kutluyorum. Bir canlının, her canlı kadar yaşama hakkının bulunduğunu kabul edenler için eğlence adı altında canları öldürmenin manasını hiçbir zaman çözememişimdir. Son model silahlarda bilmem kaç yüz metreden bir canlıyı vurup öldüreceksin, sonra buna spor diyeceksin, kaç tane zararsız kuşu vurup aracının üzerine dizip fotoğrafını çekip, “bakın kaç tane öldürdüm” diye hava basacaksın. Bu cinayet değil de nedir? Bunun övünülecek neyi vardır ki bunca senelik ömrümde bunu çözmüş değilim. İstiyorum ki artık bu şuura varalım, canlı öldürme ihalesi diye bir sistemi ortadan kaldıralım. Hayatımızı borçlu olduğumuz canlıları rahat bırakalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder