Tamer Heper Avukatınız doğru yapmış
HABERİ PAYLAŞ

Avukatınız doğru yapmış

Babam bir şirkette 13 sene çalıştı ve işine son verildi ama tazminatları ödenmedi. Hesaba göre yaklaşık 108 bin TL alması gerekiyordu. Bir avukatla anlaştık, avukat ücreti mukabili dava açtı ama davada öğrendik ki avukat davayı 108 bin TL’den çok daha düşük bir bedel üzerinden açmış. Bunu neden yaptığını sorduğumuzda, dava görülüyorken arttıracağını söyledi. Avukat yanlış yapmış olabilir mi? Kendisinin azli söz konusu olur mu? ● H.C.

Okuyucumun sözünü ettiği rakamlar oldukça yüksek. Böyle bir davada düşük rakam üzerinden dava açılması endişe uyandırabilir ancak okuyucum bu nedenle avukatını suçlamasın, zira bu konudaki davalar böyle açılıyor. Dava açıldığı tarihte davacının kıdem tazminatı, var ise ihbar tazminatı, yine var ise fazla mesai nedeni ile alacağı, tatil günleri alacağı vs. toplamının tam olarak tespiti mümkün olmuyor. Bunlar muhtelif yerlerden getirtilecek belgeler, varsa tanık beyanları ile belirleniyor. Bu nedenle dava açarken düşük meblağlar talep ediliyor.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Sonra dava sürerken toplanan deliller neticesi dosya bilirkişiye gidiyor ve bilirkişi yukarıda saydığım hususlarda alacak miktarını belirliyor. Bu rakam belirlenince de davayı açan avukat mahkemeden taleple ilk istediği rakamları yükseltebiliyor. Aksi halde hem yüksek harç ödeme hem de karşı taraf vekiline yüksek vekalet ücreti ödeme riski ile karşı karşıya kalınıyor ve bu şekilde dava açan zarara uğrayabiliyor. Yani avukatın yaptığı iş yanlış değil bu nedenle azil düşünülemez. Hele hele haksız bir azil durumunda da avukata sözleşmede belirtilen ücretin ödenmesi gerekir ki bu şekli ile bayağı bir zarara uğramış olursunuz. Yapılanda yanlışlık yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder