Tamer Heper Banka hesabınıza siber saldırıda sorumlu kim?
HABERİ PAYLAŞ

Banka hesabınıza siber saldırıda sorumlu kim?

Kredi kartına internet mobilden siber saldırı ile 5 Haziran’da saat 22.00 civarında eşimin cep telefonu birileri tarafından çökertiliyor. Bütün banka bilgilerine ulaşılıyor. Sistemden kredi kartlarımızdan belli bir miktarda para çekiliyor. Bu durumda sorumlu kim? Y.Y.

***

Okuyucumun sorusu uzun ancak soru metni yarıda kesilmiş. Neticeten sorunun bu şekilde olduğu kanaatindeyim. Zira benzer sorular var ve sorumluluk kimdeyse doğal olarak tazminat talebi gündeme gelecek. Bu ve benzeri bankalardaki hesaplardan dolandırıcılık yolu ile para çekilmesi durumunda, büyük çoğunlukla bankaların etkin tedbir almadığı için sorumlu olduğu noktasında birleşiliyor. Dolayısıyla bankalar bu nedenle tazminat ödemek zorunda kalıyor. Bunun için son aylarda bankalar başka bir önlem almak mecburiyetinde kaldılar.

Haberin Devamı

***

Bankamatikten para çekerken, kayıtlı telefonunuza kısa mesajla şifre gönderiliyor. Bu şifreyi girmezseniz bankamatik para ödemiyor. Bu dolandırıcılığa karşı yeni bir önlem ancak bu defa da önlemin abartıldığı yerlere tanık olunuyor. Size verilen kısa süre içinde bu şifreyi girmemeniz durumunda kartınıza el koyuluyor.

Bu hal de hesabınızdan para çekmenize engel durum yaratıyor. Yani bankamatik işe yaramaz hale, siz para çekemez duruma geliyorsunuz. Ancak okuyucumun bahsettiği tarihte bu program henüz yüklenmemişti ve benzer olaylarda gerekli önlemi almayan bankaların sorumlu olduğu görüşü hakimdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder