Tamer Heper Ben de istiyorum!
HABERİ PAYLAŞ

Ben de istiyorum!

Milletvekillerine ve hatta emekli eski milletverillerine trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan, araçlarına ‘çakar’ takma hakkı gündemde. Önce, çakar kullanma hakkı olanları söyleyeyim. Geçiş üstünlüğü olan çakarlı araçlar, ambulans, itfaiye ile göreve giden polis ve jandarma araçları. Niye bunlara imkan tanınıyor? Çünkü bunlar insan hayatını kurtarmak için görev yapan kuruluşlara ait.

Ambulans hastaneye hasta yetiştirecek yani hayat söz konusu. İtfaiye yangına gidecek çünkü hayat kurtaracak, polis ve jandarma önemli bir olaya gidiyor, büyük ihtimalle de hayati bir konu var. Peki şimdi soracağım! Milletvekili aracı ile markete gidecek, geçiş hakkı niye?

Haberin Devamı

Kimin hayatını kurtaracak? En uç ihtimalle meclise gidecek. Gitsin, benim gibi aracına binsin gitsin. Haa trafik mi var, olabilir, evden yarım saat erken çıksın.

★ ★ ★ ★ ★

Ben yaklaşık 50 yıllık hukukçuyum ve adliyeye davaya bakmaya gidiyorum yani davasına bakılan kişinin hayatı söz konusu, dolayısı ile gecikmemeliyim. O halde çakarlı aracı kullanmak milletvekilinden önce benim hakkım.

Keza hakim de duruşmaya yetişecek, o halde onun da öncelikli hakkı. Peki milletvekili arada bir gittiği meclise 10 dakika gecikse hayati önemi ne? Üstelik markete giderken kullanacak, çocuğuna pabuç almak için çarşıya gidecek, ben aracımla yolun bir tarafına çekilip bekleyeceğim o geçecek, erkenden markete varmak için.

Bu mudur? Peki milletvekilliği son bulmuş emeklinin öncelikli durumu ne? Hayır olamaz. Şayet bir kesime bu hak tanınacak ise ben öncelikliyim. Yaptığım iş itibarıyla birilerinin hayatı söz konusu. Şimdi beklemeye geçtim. Hakkımı istiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder