Tamer Heper Bence bir şey yapmayın
HABERİ PAYLAŞ

Bence bir şey yapmayın

Haberin Devamı

Ben 69 yaşında bir bayanım. Eşimi beş yıl önce oğlumu da 7 ay önce kaybettim. Hayatta bir de kızım var. Birkaç parça malım var. Gelinim bana karşı kötü davranıyor. Bu nedenle malvarlığımı kızıma bırakmak istiyorum. Bunun hukuki yolu nedir? Hukuki yol için akıl sağlığı raporu gerekir mi? Yoksa hiçbir şey yapmamalı mıyım? Ne dersiniz? M.E.

Hayatta çok acı çekmişsiniz, hele hele acıların en büyüğü evlat acısını yaşamışsınız, ben bütün bunları göz önüne alarak bir sonuca varacağım. Öncelikle sizden sonra malvarlığınızın kime kalacağına bakalım. Sizin malvarlığınız ikiye bölünecek. Yarısı halen hayatta olan kızınızın, ikinci yarısı vefat eden oğlunuzun iki çocuğuna kalacak. Dolayısı ile geline kalacak bir şey yok.

[[HAFTAYA]]

Sonra evladın ve onun çocuklarının saklı payı var, bu paylardan mahrum etmeniz mümkün değil. Sonra gelinden memnun değilsiniz ama torunlarınızı mahrum etmeyi düşünüyorsunuz. Bu çocukların ne günahı var? Sonra iki torun, çok sevdiğiniz ve kaybettiğiniz oğlunuzun çocuğu, yani ondan hatıra. Neticeten galiba bu yazdıklarımdan fikrimin ne olacağı anlaşıldı. Mektubunuzun sonunda “Yoksa hiçbir şey yapmamalı mıyım?” diye sormuşsunuz ya, evet bence hiçbir şey yapmamalısınız. O iki çocuk sizin torununuz. Şayet hukuki bir işlem yapacak olursanız, örneğin vasiyetname yapacak olursanız, aynı gün tarihi itibariyle bir doktor raporu temin etmenizde yarar var. Bu rapor ileride vasiyetnamenin sağlığının tartışma konusu yapılmasını önler. Tatbikatta pek önlemiyor ama siz yine de tedbirli olun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder