Tamer Heper Bir park 60 TL
HABERİ PAYLAŞ

Bir park 60 TL

Sabah adliyedeki işime yetişeceğim, aracımı saat 8.45 gibi yol üzerinde park alanına park ettim. İş dönüşü saat 17.00 civarında da aracımı doğal olarak almaya gittim, İspark görevlisi geldi ve fişini kesti, tam 60 TL. Böyle bir park ücreti kabul edilebilir bir rakam mıdır???

***

Yıllardır her inşaatta vatandaş otopark parası ödüyor, bununla binasına otopark yapmayıp daire yapma hakkı kazanıyor. Bu otopark parası neydi? Toplanacak bu paralarla her semte kat otoparkı yapılacaktı? Peki kat otoparkları nerede??? Şimdi yol kenarlarına çizili sarı şeritler arasına park ediyoruz, bu yerler özel arsa mıdır? Hayır. Şahsa ait alanlar mıdır? Hayır. Kamuya ait alanlardır ama kamuya ait yani benim kullanımıma mahsus alana bir mesai saati içinde 60 TL ödüyorum. Bu mantıklı mıdır? Hayır. Yani bunu bir ayda tekrarlarsam kamuya yani kendi kullanımıma ait iki metrelik yere ayda 1.800 TL ödüyorum demektir. Bu makul bir ödeme midir? Bir kıyaslama yaparsam,100 metrekarelik bir açık alan kiralamaya kalksam bu hesaba göre ayda 90 bin TL ödeyeceğim nasıl hesap???

Haberin Devamı

***

Kapalı otoparkları emsal almıyorum, onların inşa bedeli, elektrik, bakım, onarım, eleman masrafları olduğu gibi aracınız kapalı alanda korunaklı olarak kalıyor. Ölçü bu değil ölçü sokağın iki metresinin değeri.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder