Tamer Heper Bu eğitim henüz yok
HABERİ PAYLAŞ

Bu eğitim henüz yok

Bahçe katında oturuyorum, önümdeki bahçe 1 metrekare kadar. İşte buraya apartmandaki bir aile dışardan da birilerini toplayıp tavla falan oynuyorlar ama seviyesiz

[[HAFTAYA]]

konuşmalar ve bağırışmalarla. Buna nasıl engel olurum? F.S.

Size önce hukuki durumunuzu anlatayım sonra gerçeklerden söz ederiz. Önce önünüzdeki bahçe için verdiğiniz ölçüde acaba bir yazım hatası mı var? 1 metrekarelik bir bahçe biraz fazla küçük geldi bana.

Neyse belki biraz daha büyük ama neticede bahçe. Önce ortak alanlar amacına uygun olarak kullanılır. Evin bahçesini kat malikleri kullanabilir ama amacına uygun olarak ve kimseyi rahatsız etmeden.

Haberin Devamı

Yani elalemi toplayarak kahvehane gibi kullanamaz. Hele hele rahatsız edici davranışlarda bulunamaz. Peki bulunursa ne yapılır? Dava açılır ve rahatsız edici davranışın önlenmesi istenilir. Mahkeme delilleri toplar, varsa tanık dinler ve rahatsız edici davranışın önlenmesine karar verir. Buraya kadarki hukuki süreç. Peki mahkeme kararını verdikten sonra bazı ihtilaflarda önleme olayları vardır ki icra müdürlüğü vasıtası ile önlenebilir.

Ancak sizinki gibi bir olayda icra müdürlüğü vasıtası ile önlemede zorluk vardır. Günün belirsiz saatlerinde gelen ve rahatsız eden bu kişileri icra memuru nasıl önlesin? İşte işin zorluğu burada. Mahkeme kararına rağmen aynı rahatsızlığı sürdüren için para cezası var, gidip mahkemeden yeniden karar almak lazım. Bu işi mahkeme kararına rağmen bir yıl sürdürenin dairesi elinden alınır.

Bunun için de iki şey lazım. Birincisi kat malikleri buna karar verecek ikincisi cepte para olacak. Zor dostum zor. Bütün bunlar hakimle, hekimle olmuyor, toplu yaşam

Sıradaki haber yükleniyor...
holder