Tamer Heper Bugün de iyi haberim var
HABERİ PAYLAŞ

Bugün de iyi haberim var

Hani değerli konutlar vergisi diye bir vergi vardı ya, hani kağıt üzerinde bütün meskenlere bir değer vermişlerdi, bu uygulama ile değeri beş milyon lirayı bulan tüm binalara vergi tahakkuk ettirmişlerdi, hah işte bu iş biraz tavsadı. Şöyle: Meclis’te kabul edilen yasa ile değerli konut vergisine ilişkin mükellefiyet 2021 yılı başında başlayacak. Yani bu yıl şubat ayı sonuna kadar ödenmesi gereken bölüm ödenmeyecek.

★ ★ ★ ★ ★

Sonra; tek meskeni olanlar bu vergiden muaf olacak. Peki birden fazla meskeni olanlar? İşte onların da en düşük değerde olan biri vergiden muaf. Bir de hani şu son günlerde ilan olunan ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nce belirlenen mesken değerleri vardı ya, onlar da geçersiz.

Haberin Devamı

Peki vergi hesaplamasında başka değişiklik yok mu? Var! İlk uygulamada tüm değer üzerinden kademeli vergi tahakkuku öngörülmüşken şimdi beş milyon liranın üstünde kalan değer üzerinden kademeli vergi hesaplanacak. Bu hükümlerdeki süreleri bir seneye kadar uzatma yetkisi Cumhurbaşkanı’nda. İyi değil mi? İyi sayılır. Önce korkut sonra rahatlat, yine de iyi.

★ ★ ★ ★ ★

Şimdi bu iyi haberi okuyucularıma bir an önce vermek için Resmi Gazete’de yayınını bekleyemedim. Yazımı kaleme alırken henüz Resmi Gazete’de yayınlanmamıştı ama Meclis’te kabul edilmişti, Resmi Gazete’de yayınlandığında bunları tekrar görüşeceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder