Tamer Heper Çaresiz değilsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Çaresiz değilsiniz

8 bloktan oluşan 17 yıllık sitemiz için çok yetersiz bir site yönetim planı var. Yeni yönetim için anlaşmazlık bulunuyor. Bu nedenle 8 blok temsilcisi olarak bazı kararlar aldık. Ama 2 blok temsilcisi problem çıkardığında onlar için hukuki yaptırım uygulanır mı? M.Ç.

*****

Okuyucum bir şeyden şikayetçi ama neden şikayet ettiği açık değil. Sanki yönetim planından şikayetçi ama yönetim planı değişmez bir şey değil ki site yönetim planı beşte dört kabul oyu ile değişir. Şayet yönetim planı, oturanlar için rahatsızlık yaratacak hükümler taşıyor ise beşte dört de rahatsızdır ve değişiklik için oy verirler, problem hallolur. Peki anlaşmazlık yönetim planı için değil de ‘yönetim’ için mi? Yani yönetim kurulu için mi? Ee yönetim kurulu dediğiniz şey bir yıl için seçilir.

Haberin Devamı

Neticede bir yılın sonunda yönetim kurulu değişir, rahatsızlık verenler gider, yenileri gelir. Peki mevcut yönetim kurulu bir yıl beklemeye bile tahammül edilmeyecek davranışta bulunuyor ise yönetim kurullarında kararlar çoğunlukla alınır, mutlaka oybirliği gerekmez. Sekiz kişiden altısı bir konuda oybirliği sağladı ise bu karar alınır. O iki kişi muhalif oy verir o kadar. Dolayısıyla faaliyet engellenmez. Peki bu iki kişi acaba hukuk dışı davranışlar içinde olup suç mu işliyor? Suç işleyenler için cezai uygulamalar söz konusu olur. Cumhuriyet Savcılığına şikayet söz konusudur. Suç unsuru olmamasına karşın maddi zarara uğratıyorlar ise bir tazminat davası olur, hukuk devreye girebilir. Okuyucumun şikayetleri bu ihtimaller çerçevesinde ise anlattığım hususları değerlendirmesini hatırlatırım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder