Tamer Heper Ciddi şirketle çalışın
HABERİ PAYLAŞ

Ciddi şirketle çalışın

Bir sigorta şirketi binbir reklamla babamı sağlık sigortası yaptı. Ancak sonradan babamın bir başka nedenle muayenesi sırasında kalp rahatsızlığı ortaya çıktı, açık kalp ameliyatı tehlikeli bulundu kalbine stend takıldı. Şimdi durumu iyi. Ancak sigortasına başvurduğumuzda, bize, hastalığının poliçeden önce olduğu iddiası ile hasar bedeli ödenmedi. Buna karşı ne yapabiliriz? N.O.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Sigorta şirketleri insanın sıkıntılı zamanında ona yardıma koşan ‘Hızır’ değildir. Bilin ki sigorta şirketleri para kazanmak amacı ile kurulmuş ticari kuruluşlardır. Gerçek amacı sizin hayatınızı kurtarmak değil para kazanmaktır. Dolayısı ile her türlü pazarlama aracına başvurabilirler. İlan, reklam, broşür, bire bir görüşme, ticaretin gerektirdi tanıtım faaliyetidir ve elbette bunlarla size en iyi hizmeti vereceklerini anlatan güler yüzle karşınıza çıkarlar. Dolayısı ile siz bir gün yine bir sigorta sözleşmesi yapacaksanız öncelikle size en iyi gülücük dağıtan şirkete değil, araştırıp soruşturup ciddi bulduğunuz şirketle sözleşme yapın.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bu birici tavsiyem. Geliyorum sağlık sigortasına. Sağlık sigortası yapmak istediğinizde yaş durumuna bakılarak sizden birtakım tahlil sonuçlarının şirkete verilmesi istenebilir. Bu ne için? İşte sizin başınıza gelen olayı belgelemek için. İleride bir rahatsızlık geçirdiğinizde sizin önünüze bu tahlil sonucu alınan rapor konulur ve denilir ki “İşte senin zaten kolesterolün yüksekmiş, sen zaten kalp hastalığına hazırmışsın, sana hasarı ödemeyiz” veya “Bak zaten şekerin yüksekmiş, bu hastalık yüksek şekerden olur sana hasar ödemeyiz”. Bu gibi olaylar yaygındır ve sizin de başınıza gelen budur. Benim size önerim dava açmanız yönündedir. Önce bir meslektaşımla işbirliği yapın ve şirket aleyhine dava açıp hasarınızı talep edin. Bundan böyle de çalışacağınız şirketi önceden araştırarak seçin, vitrine kanmayın. Her şirketi ciddi sanmayın. Ciddi çalışan şirketlerin ününden yaralanmaya çalışan şirketler de vardır. En çok

Sıradaki haber yükleniyor...
holder