Tamer Heper Davanın neticesi yok
HABERİ PAYLAŞ

Davanın neticesi yok

Hanımı trafik kazasında kaybettim. Yeni bir evlilik yaptım. 2002’den önce aldığım bir dükkan ve evim var. 2019’da bir ev daha aldım (hanım sağ iken). Hanımın vefatından sonra bankadaki paramı çektim. Hanımın 140 Euro emekliliği vardı. Çocuklarım beni mahkemeye verip, dükkandan, evden, bankadan çektiğim paradan annelerinin hakkını istiyorlar. Benim hangi malımdan hak alabilirler? l A.Ö.

***

Okuyucumun anlattığı husus mirasla ilgili. Çocuklar babalarından gayrimenkuldeki annelerinin hissesini istiyorlar. İyi ama anne önce ölmüş yani şayet annenin malvarlığı vardıysa tamam, babaları ile birlikte mirasçılar ve anneden kalan malvarlığının dörtte üçüne sahipler ancak anlatılan olayda anneye ait malvarlığı yok.

Haberin Devamı

Okuyucumun anlattığı tüm malvarlığı babaya ait yani çocuklar ancak babalarının ölümünden sonra bu malvarlığına sahip olacaklar. Bu durumda da babanın yapmış bulunduğu ikinci evlilikten dolayı yeni eş babanın malvarlığının dörtte birine sahip olacak. Çocuklar babaya ait malvarlığının dörtte üçüne sahip olacak.

***

Çocukların annelerinin hakkını istemelerinin bir başka nedeni var da bu husus mektupta bana yansıtılmadıysa bir şey diyemem. Ancak anlatılan durumda çocukların açacağı davanın neticesi olmayacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder