Tamer Heper Devre mülk, devre tatil
HABERİ PAYLAŞ

Devre mülk, devre tatil

Devre mülk ve devre tatil sözleşmeleri ile ilgili bazı önemli değişiklikler oldu. Her ne kadar mevsim itibarıyla bu gibi satışlar bir miktar azalacak ise de bu mevsimde bir nevi satış vaadi şeklinde satışlara rastlanılmakta olacağından yeni değişikliği hatırlatma ihtiyacı duydum. Bizde devre mülk adı altında devre tatil satışlarına çok rastlanır.

Vatandaşa devre mülk satılmakta olduğu söylenip kendilerine devre tatil satılmakta böylece vatandaş dolandırılabilmektedir. Şimdi yeni yasa değişikliğinde hüküm şöyle oldu: “Devre mülk hakkı veren sözleşmeler de dahil olmak üzere tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi kurulamaz. Devre mülk hakkı veren sözleşmeler hariç olmak üzere devre tatil sözleşmeleri en fazla on yıl için kurulur.”

Haberin Devamı

***

Ön ödemeli satış ise parasının önceden ödenip, inşaatın bitimini beklemek, malı sonra almak anlamına gelen satışlardır. Bu değişikliklerden biri de benim tarafımdan yadırganmış bir değişiklik olup bunu da okuyucularımla paylaşmak istedim.

Deniliyor ki Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 5’inci maddesi değiştirilmiştir. Madde şöyleydi: “Devre mülk hakkının yılın belirli dönemlerine ayrılması ve 15 günden az süreli olmaması gerekir.” İşte bu maddedeki 15 günlük süre 7 güne indirildi. Yani artık yedi günlük gayrimenkul satışı mümkün hale geldi ki yedi gün böyle bir alım-satım için çok kısa bir süredir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder