Tamer Heper Eski malik sorumlu
HABERİ PAYLAŞ

Eski malik sorumlu

Yönetici olduğum sitede senelik aidatı beşe böldük. Bir daire maliki aidatları ödemedi, son taksit tarihinde de dairesini sattı. Yeni malik de “Aidat dönemi benim satın aldığım tarihi kapsamıyor, geçmiş dönem aidatlarını ödemem” diyor. Bu aidatı kimden alacağız? ● S.S.

Binada aidat ödemelerinden sorumlu olan, bağımsız bölümün malikidir (kiracı da bazı şartlarla ödemekle yükümlüdür ama konu içinde bu husus bulunmadığı için ona girmiyorum). Dolayısı ile okuyucumun yönetici olduğu binada veya sitede aidat borcundan sorumlu olan eski maliktir. Yeni malik ancak satın aldığı dönemden itibaren ödenmesi gereken aidattan sorumludur. Anlaşılacağı gibi yeni malikin itirazı doğrudur. Eski tarihli aidatlar eski malikten talep olunacaktır. Eski malikin gittiği adresi tespit edip kendisinden talep edilecektir.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Yeri gelmişken hatırlatmak isterim, bağımsız bölüm maliklerinden olan aidat veya ortak gidere katılım payının gecikmeden talep edilmesinde bu yüzden yarar vardır. Doğrusu komşuluk hatırı nedeni ile bir müddet gecikmelere göz yumulmaktadır ama bu defa da okuyucumun başına gelen hadise yaşanabilmektedir. Çoğu sitede bu problem yaşandığı için görüyorum ki eski borçlar yeni malikten talep edilmekte, yeni malik aleyhine icra takibi yapılmakta, itirazla takip durmakta, şayet dava yoluna gidilirse dava kaybedilmektedir. Bu durumda da yönetim ve dolayısı ile bina veya site alamadığı aidat veya gider payına ilaveten bir de takip masrafına katlanıp zarara uğramaktadır. İşte işin önemi burada, yeni bir zarara meydan verilmemeli. Eski malik zamanında takip edilmelidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder