Tamer Heper Fal da bakarız
HABERİ PAYLAŞ

Fal da bakarız

Haberin Devamı

Annemle kardeşim hisselerini satmak istiyor ama diğer ortaklardan bir kısmı satmaları için imza vermiyor. ‘Siz alın’ diyoruz almıyorlar. Bunları almaları veya satmaya izin vermeleri için ne yapmalıyız? ● P. M.

Okuyucularım sağolsun, beni bir hukukçu yanında bir falcı gibi de görüyor. Ben ara sıra ‘kahve falına baktım’ diye şaka yapıyorum ya, bunu gerçek sanıyorlar galiba. Sevgili okuyucularım kahve falı falan baktığım yok, üstelik ben öyle fala, büyüye falan inanacak biri değilim. Hatta işi biraz daha ciddiye alırsam söylemem gerekir ki falcılık suçtur, aklınızda bulunsun.

Öyle bir kahvenin telvesinde, bir insanın avucunda, üç beş baklanın duruşunda gelecekle ilgili hiçbir şey göremezsiniz, Görüyorum diyenlere inanmayın paralarınızı kaptırmayın. Bakın nereden nereye geldim.

★ ★ ★

Şimdi bunları niye yazdım? Okuyucumun sorusu yukarıdaki gibi. Bu ortaklık nasıl bir ortaklık, gayrimenkul mü, miras mı kalmış, satın mı alınmış? Bunlar hakkında hiç bilgi yok. İşte bunları ben kahve falı ile bulacağım. Peki şimdi açtım fincanı ve anlatayım.

Okuyucularıma kısa bir yol görünüyor. En yakındaki adliyeye kadar. Ellerinde bir dilekçe var. Mahkemeye sunuyorlar, talep ortaklığın giderilmesi. Üç vakitte ortaklığı satış sureti ile giderilmesine karar veriliyor ve gayrimenkulün satışı sureti ile ortaklık gideriliyor ve satış bedelleri ortaklar arasında paylaştırılıyor. Böylece okuyucumun arzusu mahkeme kararı ile yerine gelmiş oluyor. Haneye ay doğuyor.

Bekleyin bakalım falım çıkacak mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder