Tamer Heper Hesap için çok erken
HABERİ PAYLAŞ

Hesap için çok erken

Dört kardeşiz. Bir kardeş hem borçlu hem bir evi var. Bu kardeş vefat ettiğinde iki oğlu reddi miras yapacak. sonra bu miras kardeşlerine kalacak yani bize. Bizim de reddetmemiz gerekir mi? etmezsek kardeşimizin borcu bize kalır mı? ● F.K.

Okuyucum kardeşi ile birlikte gayrimenkul sahibi. Şimdi hepsi hayatta. İşte mesele burada! İçlerinden borçlu olan kardeşin ölümü halinde durumu düşünülüyor. İyi ama sırf merakımdan soruyorum, neden öncelikle bu kardeşin ölümü durumu düşünülüyor acaba? Dünyanın bin türlü hali var. Örneğin bu kardeş hayatta iken ya borçlarını öderse. Ya diğer kardeşler kendisinden önce ölürse. Ya evlatları “Babamızın bize mirasıdır. Ne yapar yapar öderiz” derlerse. Peki eş durumu ne? Ya o reddetmezse? Bütün bunlar ihtimal dahilindeyken bu kardeş ölürse ve miras size kalırsa, borcu da size kalacak.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Bu durumda da ya “Borç kardeşimizin ne yapalım ödeyeceğiz” diyeceksiniz veya reddedeceksiniz. Reddetmezseniz evet borç size kalır. “Bir evi var” diyorsunuz. Peki borç miktarı evin değerini aşar mı? Bir de buna bakın. Ya evin değeri daha çok ise. Miras kaldığı zaman bu ev de miras olarak kalacak. Yani ben derim ki, bugün kardeş kardeş yaşıyorsunuz. Bırakın hayat neler gösterir bilinmez. Bir gün yeni bir hukuki durum ortaya çıkarsa ortaya çıkan durum hakkında konuşalım. Hayatta bir sıralama var da önce bu kardeş gidecek gibi bir düşünceye kapılmayalım. Bir de bakmışsınız bu kardeşin döviz birikimi varmış ve bir anda borçlarını ödeyivermiş, olamaz mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder