Tamer Heper Hisse devrini şimdi yapın
HABERİ PAYLAŞ

Hisse devrini şimdi yapın

Babamla ortak bir ticari araç aldık. Benim payım yüzde 60. Ancak resmi kayıtlarında tek malik babam. Benim adım geçmiyor. Şimdi babama bir şey olsa, mala mirasçılar ortak olacak. Üstelik mirasçıları da var. Ben ne yapabilirim? ? İ.İ.

[[HAFTAYA]]

Babanızın başına bir hal gelmesi durumunda sonucun ne olacağını siz zaten anlatmışsınız. Doğrudur, babanızın ölümü halinde mirasçılar tüm terekeye ortak olacakları için tereke içinde bulunan bu araca da ortak olacaklar. Bunun babanız hayattayken hallolması lazım. Ölümü halinde hal yolu yoktur. Yapacağınız şey babanızdan, size ait hissenin sizin adınıza kayda geçmesi için gerekli işlemi yapmasını istemektir.

Haberin Devamı

Bu iş vasiyetname ile de hallolmaz. Çünki babanızın mirasçıları mahfuz hisseli mirasçı. Bu aracı size vasiyet etse bile mahfuz hisseli mirasçılar miras paylarını almasa bile mahfuz hisseye sahip olacaklar. Dolayısı ile vasiyetname işe yaramayacak. Oysa sizin hisseniz belli olması durumunda babanızın ölümü halinde siz babanıza ait payda da hisse sahibi olacaksınız. Dolayısı ile bu araç üzerindeki hissenizin sizi adınıza kayda geçmesi şart ve bu iş ancak babanız hayatta iken ve onun katılacağı bir işlemle olur ki bunu temin etmeye çalışın. İşlem zor değil bunu artık noterler bile yapıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder