Tamer Heper İhtiyaç ispatlanmalı
HABERİ PAYLAŞ

İhtiyaç ispatlanmalı

Ben annemin evinde annemle birlikte yaşıyordum. Kendime ait ev kiradaydı. Şimdi annem vefat etti. Yani oturmakta olduğum ev mirasçılara kaldı. Muhtemelen mirasçılar benden kira isteyecek. Bu durumda kiracıyı çıkarma ihtimalim olur mu? B.T.

***

Kirada bulunan dairedeki kiracının çıkarılabilmesi için yasada belirlenmiş hallerden birinin bulunması şart. Meskenlerde (çatılı kiralananlarda ) kiracıya ‘çık’ deyince kiracı çıkmayabilir. Çıkması için mahkeme kararı gerekir. Hukuki tahliye talep nedenlerinden biri de ihtiyaçtır. Kiralık yere ihtiyacı bulunan kiraya veren, tahliye davası açarak ihtiyacını ispatlarsa mahkemece tahliye kararı verilir. Demek ki okuyucum kendi malı olan yere ihtiyacı bulunduğunu belirterek dava açması gerekecek.

Haberin Devamı

Annesinin ölümü ile hisseli bir yerde oturmakta oluşu, hele hele ecrimisil (kullanma bedeli ) talebinin vaki olması halinde ise kendi evine ihtiyacı bulunuyor olması kabul edilebilir bir durumdur ve tahliyeyi talep imkanı doğar. Bunun için okuyucum kiracısı ile yapmış olduğu kira sözleşmesindeki yeni bir yıl başlangıç tarihini bekleyecek ve bir ay içinde ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açacaktır. Bakılacak bu davada da açıkladığı hususları ispatla tahliye kararı verilmesini isteyecektir. Şayet ihtiyacını ispatlarsa mahkemece tahliye kararı verilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder