Tamer Heper İki dava açılabilir
HABERİ PAYLAŞ

İki dava açılabilir

Kiracım hem kirayı hem de site yönetimine aidat ve yakıt ödemelerini yapmıyor. İhtarname yollayacağım.

1- Aynı ihtarnamede hem kira hem de aidat ödemelerini yapmasını isteyebilir miyim?

2- Aidat ve yakıt giderleri için yönetim kat maliki olarak beni icraya verecek. Bu ihtarname resmi olarak borçtan kiracının mesul olduğunu ispatlar mı?

3- Kontrat temmuzda doluyor. Ödeme yapılmazsa akdin feshi, mecurun tahliyesi talebinde bulunacağım uyarısını da yapacağım. Tek/iki ihtarnameli tahliyeden hangisi uygun olur? ● B.Ş.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun problemi pek çok okuyucumun da problemi. Özellikle vicdansız virüsün salgın yaptığı şu dönemde kira ödemelerinde aksamalara çok tanık oluyoruz, olacağız da. Vereceğim yanıt okuyucum dışında pek çok kişiyi de ilgilendirecek ve bilgilendirecek.

★ ★ ★ ★ ★

1- Gönderilecek bir ihtarname ile hem ödenmemiş kira bedelleri hem de ödenmemiş ortak giderlerin ödenmesi talep olunabilir.

★ ★ ★ ★ ★

2- Yönetim kat malikini icraya verdiğinde okuyucumun kiracısına gönderdiği ihtarname kendisine bir imkan ortamı yaratmayacak. Zira yönetime olan ortak gider borçlarından hem kat maliki hem de o bağımsız bölümde oturan kişiler birlikte sorumludur. Bu durumda belki de yönetim hem kat maliki olarak okuyucumu hem de kiracısını borçlu göstererek takip yapacaktır. Borcu okuyucumun ödemesi durumunda da sonradan kendisi kiracısı ile meselesini halledecektir.

★ ★ ★ ★ ★

3- Kira dönemi temmuzda sona eriyormuş. Kiracıya gönderilen ihtarnamede şayet borçlarını 30 gün içinde ödemesi, aksi halde sözleşmenin feshinin talep olunacağı ihtarı da varsa temmuz ayını beklemeden, ihtarnamenin tebliğinden sonraki 31’inci gün tahliye talepli olarak dava açabilecektir. Bunun için iki tane ihtarname gönderme mecburiyeti yoktur.

Ayrı bir tahliye nedeni olarak, şayet kiracıya bir kira yılı içinde iki tane ihtarname gönderip de farklı ayların ödenmemiş kiralarının ödenmesi talebinde bulunursa temmuzda dönem bittikten sonraki 30 gün içinde ayrıca iki haklı ihtar nedeniyle tahliye davası açabilecektir. İki davanın açılması imkanı doğarsa ayrı ayrı iki dava açılmasında bir mahzur yoktur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder